ΥΠΟ «ΔΟΚΙΜΗ» ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

«Όταν επιτίθεσαι σε έναν αστυνομικό, σημαίνει ότι δεν έχεις ενταχθεί στην κοινωνία», δήλωσε ο Κλοντ Γκεάν, προσωπάρχης του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, προσθέτοντας ότι «πρέπει, λοιπόν, να δώσεις κάποιες αποδείξεις».

«Υπό δοκιμή», λοιπόν, όσοι γάλλοι πολίτες κρίνονται «ένοχοι» για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Έτσι, μετά το πογκρόμ ενάντια στους Ρομά, σειρά έχουν όσοι καταδικάζονται για επιθέσεις στα όργανα της τάξης, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι την επόμενη φορά θα πάρουν και αυτοί τον δρόμο της εξορίας. Τα περί μη ένταξης τους στην κοινωνία που πιστοποιούνται από το γεγονός δεν είχαν προφανώς ενδοιασμούς να επιτεθούν σε αστυνομικούς θα τ’ αφήσουμε ασχολίαστα, αφού είναι γνωστή η εκτεταμένη συμμετοχή των οργάνων σε βασανιστήρια, σε εμπόριο ναρκωτικών, σε προστασίες και άλλες φιλοκοινωνικές δραστηριότητες.

Είναι φανερό, πλέον, ότι η επίδειξη σκληρότητας εκ μέρους του γαλλικού κράτους, δεν σχετίζεται, όπως διαβεβαιώνουν οι διάφοροι σχολιαστές των ΜΜΕ, με τις ανάγκες κάποιας προεκλογικής καμπάνιας, ή με την ανόρθωση της πεσμένης δημοτικότητας του γάλλου προέδρου που θέλει να συσπειρώσει το πλέον συντηρητικό ακροατήριο. Κατά βάση, προτάσσουν γενικότερους κυριαρχικούς σχεδιασμούς που υποδεικνύονται προς υιοθέτηση.

Ήδη ο Σαρκοζί αντέτεινε στους «αντιπολιτευόμενους» στην εκδίωξη των Ρομά ότι έχει την στήριξη και την κατανόηση της Μέρκελ που σκοπεύει να ακολουθήσει και αυτή τον ίδιο δρόμο. Και έπεται συνέχεια απ’ ότι φαίνεται…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: