ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 600 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΏ «ΠΟΛΕΜΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ…

Σε επένδυση 600 εκατ. ευρώ σε πλοία προχωρά ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου «κτίζοντας» 3 σκάφη-κοντέινερ χωρητικότητας 108.000 τόνων έκαστο στα κινεζικά ναυπηγεία ενώ μελετά την παραγγελία ακόμη τριών. Η ναυπήγηση των τριών νέων πλοίων χωρητικότητας 108.000 τόνων και μεταφορικής ικανότητας 9.000 κοντέινερ των 20 ποδών κατά μονάδα στην οποία προχωρά ο ελληνικός ναυτιλιακός όμιλος Costamare, θα πραγματοποιηθεί σε κινεζικά ναυπηγεία.

Τα πρώτα τρία πλοία προβλέπεται να παραδοθούν στην Costamare το 2012 και το 2013, ενώ ανοιχτό παραμένει το πότε θα παραδοθούν τα επόμενα τρία, εφόσον αποφασίσει κάτι τέτοιο η διοίκηση του ελληνικού ναυτιλιακού ομίλου.

Στην ίδια ρότα φαίνεται να «πλέει» και ο εφοπλιστής Σπ. Πολέμης που προχώρησε και αυτός σε συμφωνία για τη ναυπήγηση στην Κίνα δύο πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, χωρητικότητας 205.000 τόνων κατά μονάδα, τα οποία θα παραδοθούν επίσης μεταξύ του 2012 και του 2013, ενώ τέλος άλλα δύο φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου θα ναυπηγηθούν στην Κίνα για λογαριασμό της εισηγμένης στη Wall Street ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Freeseas.

Οι ανακοινώσεις αυτές πραγματοποιούνται λίγο πριν την έλευση του κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα στις αρχές Οκτώβρη και ενώ το ελληνικό κράτος παζαρεύει διάφορα ζητήματα που βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι των ήδη συμφωνημένων. Τώρα ποιος έχει δίκιο εκείνοι που επιμένουν ότι η κυριαρχία και το κεφάλαιο δεν έχουν πατρίδα ή εκείνοι που παραμύθιαζαν τους ψηφοφόρους τους με το αλησμόνητο εθνικοανεξαρτησιακό «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»;…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: