Όταν ο Rob Shapiro θυμάται την 11η Σεπτεμβρίου

Σε άρθρο των Financial Times τον περασμένο Ιούλιο (http://www.ft.com/cms/s/0/434315b2-8ea6-11df-8a67-00144feab49a.html) το οποίο αναφερόταν στην ευρύτερη «κρίση εμπιστοσύνης» που πλέον απολαμβάνει από τους Αμερικανούς η προεδρία Ομπάμα, παρατέθηκε μια άποψη του Rob Shapiro, πρώην συνεργάτη του Bill Clinton κατά τη διάρκεια της προεδρίας του και νυν υποστηρικτή του Ομπάμα:

«Το θέμα είναι πως οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν στην ηγεσία του Ομπάμα… Θα πρέπει να βρει έναν τρόπο από τώρα και ως το Νοέμβριο για να αποδείξει πως είναι ένας ηγέτης που μπορεί να εμπνέει εμπιστοσύνη, και δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο τρόπο να το πραγματοποιήσει χωρίς κάποιο γεγονός όπως η 11η Σεπτεμβρίου ή οι βόμβες στην Οκλαχόμα«.

«Τρόπος του λέγειν» ή κάτι θέλει να μας πει ο ποιητής; Ο χρόνος θα δείξει, αλλά ας το θυμόμαστε.

Επειδή, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα βγάλουν πέρα με τα 40 εκατομμύρια ανθρώπων στις ΗΠΑ που ζουν από τα κρατικά συσσίτια με κουπόνια. Και που αναμένεται να φτάσουν τα 43 εκατομμύρια το 2011, δηλαδή ένας στους οχτώ κατοίκους των ΗΠΑ. Ως πότε θα τους κρατούν, κυριολεκτικά, με ένα κομμάτι ψωμί; Που είναι ούτως ή άλλως υποθηκευμένο στα 13 τρις δολάρια δημόσιου χρέους των ΗΠΑ που σχεδιασμένα κάποια στιγμή θα καταστήσουν το δολάριο κουρελόχαρτο;

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα βγάλουν πέρα με τα εκατομμύρια Αμερικανών που είναι οπλισμένοι ως τα δόντια και που από το 2009 έως σήμερα αδειάζουν τα ράφια στα καταστήματα πυρομαχικών και μικρών όπλων, φοβούμενοι είτε ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση, είτε άνοδο της εγκληματικότητας, είτε ακόμη και εμφύλιο πόλεμο. Και, η επιστροφή των εμπειροπόλεμων μονάδων από το Ιράκ, είναι μόνο μία απάντηση. Μονάδων που ειδικεύτηκαν στην αναζήτηση και κατάσχεση όπλων στους δρόμους της Βαγδάτης και της Βασόρας και ετοιμάζονται να πράξουν το ίδιο στις Αμερικάνικες πόλεις εάν αυτό χρειαστεί.

Είναι ενδιαφέρον, τέλος, να δούμε ποιο θα είναι το γεγονός που θα αποτελέσει την αφορμή για την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, οι προετοιμασίες για τον οποίο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…

Θόδωρος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: