Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΑΓΩΜΑ» ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΄Η, ΑΛΛΙΩΣ, ΠΩΣ ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Tη μη συμμέτοχη της ΓΣΕΕ, στην απεργία της 7 Οκτωβρίου που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσε ο εργατοπατέρας Παναγόπουλος τονίζοντας, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ρόιτερ, ότι: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός γενικής απεργίας στο άμεσο μέλλον», διότι «Το μνημόνιο είναι τετελεσμένο γεγονός και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πέρα απ’ αυτό».

Ο παχυλά αμειβόμενος πρόεδρος της ΓΣΣΕ, εμπνευσμένος από την πρόταση του Τ. Τέλλογλου, [για την δυνατότητα να κηρύσσονται αμέσως παράνομες, εκδηλώσεις όπως αυτές του αποκλεισμού λιμανιών, του περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς], προσπαθεί να την κάνει πράξη εκ του πλαγίου, χωρίς να αναγκαστούν οι κυβερνώντες εξουσιαστές, να βρεθούν σε δύσκολη θέση, αλλά με τον απλούστατο τρόπο τού «δεν καλούμε σε απεργία».

Βέβαια, καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι οι δηλώσεις του Παναγόπουλου, ακολουθούν ελάχιστες μέρες μετά, εκείνες του Γιωργάκη, στη wall street [προ ολίγων ημερών ο George, με δηλώσεις του τα έβγαζε όλα στο σφυρί.] Έτσι λοιπόν, ο Παναγόπουλος πριμοδοτεί την κίνηση Γιωργάκη, απευθυνόμενος στους εν δυνάμει αγοραστές, διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν υπάρχει ο φόβος νέων κινητοποιήσεων, από τα συνδικάτα. (Στη συνέχεια βγήκε με δηλώσεις του να τα «μπαλώσει», αλλά η ουσία παραμένει η ίδια, αφού το μνημόνιο είναι «τετελεσμένο γεγονός».)

Εννοείται, πως δεν περιμένουμε από τη ΓΣΕΕ ή την ΑΔΕΔΥ να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έκαναν μέχρι τώρα, δηλαδή απεργίες και πορείες χωρίς αποτελέσματα. Όμως στις παρούσες συνθήκες, ακόμα και τα «καθιερωμένα» βήματά τους κινδυνεύουν να εκτραπούν από την οργή του κόσμου. Γι’ αυτό, λοιπόν, προχωρούν και σε ελεγχόμενες κομματιαστές απεργίες (ΑΔΕΔΥ), αδρανών υλικών (ΠΑΜΕ) και αποχής (ΓΣΕΕ).

Ο εργατοπατέρας, όμως, έκανε μία ακόμα αξιοπρόσεχτη δήλωση: «Φοβάμαι ότι αν δεν αντιμετωπιστεί η ανεργία, θα γίνει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε αντιδράσεις εκτός των θεσμοθετημένων διαδικασιών, στην αντίδραση των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν» είπε, και πρόσθεσε: «Η εκτίμηση μας είναι ότι οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά 150.000-170.000 άτομα το 2011.» [Δηλαδή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας θα ξεπεράσουν τις επτακόσιες χιλιάδες (700.000)].

Μάλιστα, ο πρόεδρος, φυσικά και γνωρίζει την απέχθεια ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας προς τα συνδικάτα και τα κόμματα, συν το ότι αυτά, δεν μπορούν να ελέγξουν, τον ακηδεμόνευτο κόσμο, που κατεβαίνει στο δρόμο με συγκρουσιακές διαθέσεις και την τάση εισβολής στο κυνοβούλιο, των τελευταίων μηνών. Άρα ο Παναγόπουλος, δηλώνει με αυτό τον τρόπο, πως η ΓΣΕΕ έκανε, και θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά της στο κατασταλτικό κομμάτι που της αναλογεί, και πετάει το μπαλάκι στους υπόλοιπους κράτιστες για να πιέσουν προς άλλες κατευθύνσεις.

Επίσης, γνωρίζει πολύ καλά, πως το μνημόνιο ΔΕΝ είναι τετελεσμένο γεγονός, γιατί υπάρχουν ακόμα πολλά μέτρα στο συρτάρι, που θα βγουν σύντομα. Κι αν είναι τετελεσμένο γεγονός, γιατί μετά την υπογραφή του, την 5η Μάη, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις; Μήπως επειδή ήταν εκ του ασφαλούς, λόγω της δεδομένης μικρής συμμετοχής του κόσμου σε αυτές, και της μη συγκρουσιακής διάθεσης, εξ αιτίας του μουδιάσματος που ακολούθησε της δολοφονίας των τεσσάρων ψυχών στην τράπεζα MARFIN;

Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα, πως τα τσιμέντα τρέμουν κάτω από τα πόδια των εξουσιαστών. ΑΣ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ, ΑΔΕΛΦΙΑ, ΝΑ ΜΥΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΧΩΜΑ!

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: