ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ» …ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να ανησυχήσω τους ανθρώπους, αλλά έχουμε σοβαρά στοιχεία που προέρχονται από αξιόπιστες πληροφορίες ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος επίθεσης…τίποτε λιγότερο ή περισσότερο, αλλά αυτό είναι αρκετό για να αυξήσουμε λίγο την προσοχή μας», επανέλαβε πριν από μερικές μέρες ο γενικός διευθυντής της γαλλικής αστυνομίας Φρεντερίκ Πεσενάρ στο δίκτυο Europe 1.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών του γαλλικού κράτους Μπρις Ορτεφέ που ισχυρίστηκε ότι οι υπηρεσίες Πληροφοριών προειδοποίησαν για «επικείμενη απειλή», που θεωρείται «πραγματική» από τις αρχές.

Μετά λοιπόν τις επιχειρήσεις εκδίωξης των Ρομά με τις επιδρομές των κατασταλτικών δυνάμεων σε εκατοντάδες καταυλισμούς και την απέλαση χιλιάδων ανθρώπων, το γαλλικό κράτος κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω «πληροφοριών» ότι επίκειται «τρομοκρατική» ενέργεια, ενώ «διαρρέει» ότι γίνονται προσπάθειες να εντοπιστεί «συγκεκριμένη» γυναίκα-καμικάζι. Και όλα αυτά την ίδια περίοδο που φαίνεται ότι επίκειται κοινωνική αναταραχή και ενώ εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους.

Απλές κουτοπονηριές, λοιπόν, αφού αν δεν εκδηλωθεί κάποια ενέργεια οι κρατικές αρχές θα πιστωθούν την «επιτυχία» λόγων της «ετοιμότητας» που επέδειξαν, ενώ αν τυχόν εκδηλωθεί και ας μην έχει καμία σχέση με τις υποτιθέμενες πληροφορίες πάλι θα πιστωθούν μια επιτυχία αυτή της «επαρκούς» λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών.

Και, βέβαια, επειδή η «πληροφορία» δεν «πληροφορεί» για τον ακριβή χρόνο της «μεγάλης και επικίνδυνης» ενέργειας η επιφυλακή καλά θα κρατεί. Μ’ ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: