ΣΤΟΧΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ…

Σε δίκη παραπέμπονται στις 9 Δεκεμβρίου 2010 ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων 11νεαροί που κατηγορούνται για πληθώρα κακουργηματικών πράξεων, ορισμένες από τις οποίες εμπίπτουν και στις διατάξεις του αντι«τρομοκρατικού» νόμου (187 του Π.Κ. περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης), άρθρα του οποίου αναθεωρήθηκαν δεόντως μέσα στον Αύγουστο.

Οι κατηγορίες (αντίσταση, στάση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους κ.ά ) αφορούν τις ταραχές και τις καταστροφές που πραγματοποιήθηκαν και στο κέντρο της Λάρισας, όπως σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο μ’ αφορμή την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, κυρίως σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 69 μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 30 διευθυντές και υπάλληλοι υποκαταστημάτων Τραπεζών. Σημειωτέον ότι μαζί με τους έντεκα νεαρούς, είχαν συλληφθεί και 9 ενήλικοι, οι οποίοι στο αρχικό κατηγορητήριο εμφανίζονταν να έχουν δράσει από κοινού (ανά ομάδες), αλλά παρ’ όλα αυτά τον περασμένο Μάρτιο, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις, απάλειψε τις κατηγορίες για εφτά αδικήματα (τα περισσότερα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης) και τους παρέπεμψε να δικαστούν σε βαθμό πλημμελήματος, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Είναι φανερή η σκοπιμότητα τόσο του χρόνου που επιλέχθηκε να οριστεί η δίκη δύο χρόνια αργότερα από την εξέγερση του Δεκέμβρη, όσο και η στόχευση των πιο νεαρών από τους συλληφθέντες. Ζητούμενο είναι η παραδειγματική αιχμαλωσία των απείθαρχων νέων, αλλά και η υπενθύμιση τις ημέρες της επετείου ότι το κράτος είναι στιβαρό και οι θεσμοί του παράγοντες όπως οι δικαστές έτοιμοι να προχωρήσουν σε αντίποινα σε τυχόν επανάληψη παρόμοιων ταραχών.

Γνωστό το σκεπτικό, γνωστή και οι στόχοι της μεθόδευσης. Όσο για τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, και αυτά αναμενόμενα. Ορισμένοι να καμφθούν, άλλοι τόσοι θα πιεστούν και θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της οικογένειας, ή του δικαστή και άλλοι τόσοι θα πεισμώσουν και θα δώσουν και πάλι το παρόν στο μέλλον πίσω από κάθε οδόφραγμα αποτελώντας άλλη μια «σπίθα» ανυποταξίας και θρυμματίζοντας για τα καλά τις ραγισμένες βιτρίνες της εξουσιαστικής ασφάλειας…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: