Η ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΤΟΥ…

Να κληθεί ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Προανακριτική για την υπόθεση του Βατοπαιδίου αποφάσισαν οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή, ύστερα από σχετικό αίτημα του ΛΑΟΣ και ενώ η ΝΔ δεν μετέχει πλέον στις εργασίες της, έχοντας αποχωρήσει.

Η Εξεταστική Επιτροπή γεμάτη ευγένεια και σεβασμό προς την Δημοκρατία και τους θεσμούς δηλώνει ακόμη ότι είναι στην διάθεση του πρώην πρωθυπουργού ώστε να διαλέξει τον «καλύτερο» τρόπο για να δοθεί αυτή τη κατάθεση.

Δηλαδή, αφήνει στην διακριτική του ευχέρεια να διαλέξει αν θα παραστεί αυτοπροσώπως (φυσικά και δεν θα παραστεί) αν θα τους δεχθεί σε χώρο της επιλογής του (φυσικά και δεν θα τους δεχθεί) ή αν θα στείλει κάποιο υπόμνημα (άντε να το πούμε επιστολή).
Περί τίνος πρόκειται; Οι εμπνευστές της κίνησης πιστεύουν σε γενικές γραμμές ότι έτσι θα μοστράρουν ολίγη «κάθαρση» και θα καταπραΰνουν τόσους και τόσους εξαγριωμένους ανθρώπους, θα μοιραστούν ό,τι κοκκαλάκι ή ψαχνό περισσεύει ακόμη από την «παλιά» ΝΔ και ενώ η «νέα» ΝΔ του Σαμαρά ασχολείται με τις διαγραφές της οπισθοφυλακής που του έχει αφήσει η Μπακογιάννη στο κόμμα ως «προικιό».

Με την κλήτευση Καραμανλή ενισχύονται επίσης και οι δεσμοί συγκυβέρνησης Λαος και Πασοκ, ενώ αποσυμφορείται σε μια κρίσιμη στιγμή η πίεση προς την κυβέρνηση που φαίνεται να βγαίνει νικηφόρα από την αναμέτρηση της με τους φορτηγατζήδες μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις μεταφορές σπάζοντας ένα δύσκολο «κλειστό» επάγγελμα. Άσε που το δήθεν λαϊκό αίτημα να μιλήσει ο Καραμανλής θα δικαιωθεί. Αυτό που το πας…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: