Δεν έχουν λόγο να παριστάνουν πλέον το μαλάκα!!!…

«Η απάντηση στο ερώτημα που θέτουν οι πολίτες –υποστήριξε ο κ. Πάγκαλος– που τα φάγατε τα λεφτά είναι αυτή: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε όλοι μαζί. Ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Με 18 λέξεις, ο πολλά βαρύς μισός αντιπρόεδρος (και πρωθυπουργός εσωτερικού) –ο άλλος μισός είναι ο Ραγκούσης– περιέγραψε την πρακτική του ελληνικού κράτους από ιδρύσεως του. Μάλιστα, από ιδρύσεως!!!

Θίχτηκε ο κυρ καθηγητής, ο Πάκης ο Παυλόπουλος. «Αν μιλάς για μας, τότε θ’ αναφέρεσαι για πριν το ’80…». Μμμμ… Μας έπεισες κύριε παρλαπίπα!!!

Φυσικά και ξέρει τι λέει ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια…

Κάθε κράτος, έτσι και το ελληνικό, για να σταθεί στα πόδια του μοιράζει ξεροκόμματα και τάζει άλλα τόσα για να φτιάξει υπηκόους. Κάποιους από αυτούς θα τους κάνει (=διορίσει, όπως λέει και ο… τσεκουράτος Πάγκαλος) υπαλλήλους του, ανάλογα με το βαθμό υπακοής.

Με την πάροδο των χρόνων και των κυβερνήσεων και ανάλογα με τους συσχετισμούς δυνάμεων, όλες οι κομματικές αποχρώσεις έλαβαν το μερίδιο τους στους διορισμούς στον κρατικό μηχανισμό.

Ταυτόχρονα, όλοι μαζί οι υπήκοοι, υπάκουοι και μη, έπρεπε να εκπαιδευτούν στο να να πληρώνουν φόρο υποτέλειας, οικιοθελώς και όχι με το ζόρι και με στρατό, όπως τα παλιά χρόνια που ήταν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα…

Έτσι, πειθαναγκάστηκαν οι υπήκοοι και μη, και από το υστέρημά τους φτιάχτηκαν τα βαρύγδουπα ιδρύματα κοινωνικών ασφαλίσεων, ταμεία βοήθειας και άλλα τέτοια ευαγή, που το μόνο που βοηθούσαν και συνέδραμαν, με ζεστό χρήμα, ήταν το κράτος.

Ξέρει, λοιπόν, τι λέει ο κυρ Πάγκαλος, όταν μιλάει για πρακτική αθλιότητας και  εξαγοράς.

Πόσο πιο καθαρά να το πει; Εξαγόραζαν ανθρώπους και συνειδήσεις, διορίζοντάς τους, όλες οι κυβερνήσεις, μηδέ μιας εξαιρουμένης.

Διατί να το κρύψουν άλλωστε; Δεν έχουν λόγο να παριστάνουν, πλέον, το μαλάκα!!!…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: