ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Και ενώ ανακοινώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 ξεκινούν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της Β. Όλγας και το 2012 της Πανεπιστημίου οι υπεύθυνοι του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνα 2014 προτείνουν να επιδοτεί το κράτος, μέσω των τραπεζών, όσους θέλουν να αγοράσουν πρώτη κατοικία στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα κατοικηθούν και πάλι γκετοποιημένες περιοχές του κέντρου.

Ενδιαφέρουσα η γνωμοδότηση καθώς δείχνει και την γενικότερη κατεύθυνση των αλλαγών. Και μην βιαστούν κάποιοι να μιλήσουν ότι όλα γίνονται για να ανέβουν οι τιμές των ακινήτων στο κέντρο που θα μοιάζουν με φιλέτα σε λίγα χρόνια αν υλοποιηθούν οι γενικότεροι σχεδιασμοί ανάπλασης και «αναβάθμισης» του. Όχι ότι δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές παράμετροι στον συνολικότερο σχεδιασμό. Ίσα-ίσα οι τιμές των ακινήτων θα εκτοξευθούν εφ’ όσον θα μιλάμε πλέον για ένα απαστράπτον κέντρο, καθαρό από τα «σκουπίδια» (μετανάστες, επαίτες, τοξικομανείς, κλεφτρόνια κλπ) αλλά και τους ταραχοποιούς (αφού ένας σημαντικός στόχος είναι η μείωση και ο  έλεγχος των διαδηλωτών).

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η μελλούμενη πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου αφορά και το χώρο των Προπυλαίων απ’ όπου παραδοσιακά συγκεντρώνονται και πορεύονται εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κάθε χρόνο. Τέλος εποχής; Μάλλον αυτό ονειρεύονται οι εξουσιαστές. Μόνο που τα σχέδια επί χάρτου πολλές φορές παραμένουν ως έχουν. Απλά σχέδια…

 Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: