ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ» ΚΕΝΤΡΟΥ…

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2010 πεζοδρομήθηκε το Σάββατο η Πανεπιστημίου από το Σύνταγμα μέχρι το ύψος της Ιπποκράτους, ενώ το πρόγραμμα προέβλεψε επίσης ελεύθερη μεταφορά ποδηλάτων στο μετρό, στον ηλεκτρικό και το τραμ, αλλά και ολοήμερη μετακίνηση με όλα τα μέσα με εισιτήριο ενός ευρώ, καθώς και «πλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά». Πρόκειται για μιαν ακόμα πρόβα τζενεράλε που εντάσσεται στην προοπτική που έχει μπει από το «ρυθμιστικό» σχέδιο που ονομάστηκε «Αθήνα 2014» και προβλέπει μεταξύ άλλων την πεζοδρόμηση της Β. Όλγας της Ηρώδου του Αττικού, της Πανεπιστημίου, την μονοδρόμηση της Πατησίων και της Αχαρνών, αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις στον Αγ. Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής κλπ.

Η πεζοδρόμηση λόγου χάρη της Πανεπιστημίου προβάλλεται ως αναγκαία για την «αποφόρτιση του κέντρου από το αυτοκίνητο και την αποφασιστική ενίσχυση του ρόλου της δημόσιας συγκοινωνίας». Προφανώς κάποιος θα πρέπει να είναι είτε αδαής είτε αφελής για να πιστέψει ότι οι κρατικοί σχεδιασμοί, που αφορούν τόσο μεγαλεπήβολα σχέδια, εκπορεύονται από την αγωνία και τον πόνο τους για τον Γολγοθά που περνούν οι κάτοικοι αυτής της πόλης εφ’ όσον επιλέξουν να μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς στο κέντρο της πόλης –και όχι μόνο.

Είναι φανερό ότι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί έχουν να κάνουν με τον έλεγχο του λεγόμενου ιστορικού κέντρου, την μείωση και τον ασφυκτικό έλεγχο των διαδηλώσεων και την γκετοποίηση περιοχών που θα βρίσκονται στην περίμετρο του. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση οι διάφοροι μαϊντανοί που εμφανίζονται στα κανάλια να χαίρονται την βόλτα με το ποδήλατο ή το καφεδάκι τους στα «τραπεζάκια έξω» στην Πανεπιστημίου ή τα πιτσιρίκια που επιστρατεύτηκαν για παίξουν ποδόσφαιρο στον χλοοτάπητα που στήθηκε άρον-άρον απλά χρησιμεύουν για να «αποδεικνύουν» την κοινωνική αναγκαιότητα υλοποίησης ενός τόσο «μεγάλου οράματος», που θα βελτιώσει την ζωή όλων, που θα κάνει τους μαγκούφηδες διερχόμενους από το κέντρο χαμογελαστούς και άλλες τέτοιες «ειδυλλιακές» μπαρούφες.

Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Μέχρι να το κάνετε δηλαδή το 2014 έχουμε καιρό. Άλλωστε, όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει μια και μόνη στιγμή…

Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: