ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕIΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…

Την εκτίμηση ότι το υψηλό κόστος του μακροπρόθεσμου χρέους του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να διατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Wall Street Journal».

Ομολόγησε, επίσης, πως ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 110 δισ. ευρώ δεν επαρκεί ώστε να αντισταθμίσει τις συνέπειες από τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές.«Είναι σαφές ότι αυτό δεν αποτελεί μια διατηρήσιμη κατάσταση μακροπρόθεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ,χαρακτήρισε πολύ δύσκολες και σκληρές τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση για μείωση των συντάξεων, περικοπή των μισθών στον δημόσιο τομέα και αύξηση του ΦΠΑ κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες λέγοντας ότι «Η εναλλακτική λύση θα ήταν μια καταστροφή», αφού, όπως υποστήριξε, χωρίς το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ και της ΕΕ η χώρα θα είχε οδηγηθεί σε πτώχευση.

Μάλιστα. Δηλαδή, σας καταστρέφουμε για να μην καταστραφείτε. Και όχι μόνο σας καταστρέφουμε για να μην καταστραφείτε αλλά πρέπει να ζητωκραυγάσουν οι πάντες επειδή, δήθεν, ο τρόπος της καταστροφής διαφυλάσσει την ενότητα της ευρωζώνης, τις περιφερειακές οικονομίες, που θα καταστρέφονταν αν καταστρεφόμασταν με άλλον τρόπο δηλαδή με την αναδιάρθρωση του χρέους.

Όλοι οι καλοί λοιπόν εκπρόσωποι και αξιωματούχοι του ΔΝΤ της ΕΚΤ και της ΕΕ πασχίζουν να καταστραφούμε με τον καλύτερο τρόπο για το καλό όλων!!! Είναι να δακρύζει κανείς από συγκίνηση. Έτσι. Για να μάθουν οι κακές αγορές και οι παλιοεπενδυτές κερδοσκόποι και όσοι μας θεωρούν αναξιόπιστους και απροσάρμοστους.

Α, είπε και κάτι ακόμα ο κυρ υπουργός: «Μειώσαμε τις λειτουργικές δαπάνες κατά 50%, γεγονός που έδειξε πόσο «λίπος» υπήρχε. Είμαστε πίσω στο στόχο για τα έσοδα, αλλά πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της υστέρησης θα το ανακτήσουμε πριν από το τέλος του έτους».

Αυτό για το λίπος τι το ήθελε; Μήπως το βρει μπροστά του, δηλαδή. Λέμε τώρα…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: