Ο ΠΑΠΟΥΤΣΟ-ΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η «ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ» ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ…

Μπορεί η παπουτσοβολή ενάντια στον Παπανδρέου στην ΔΕΘ τελικά να βρήκε ως στόχο έναν αστυνομικό, αλλά γενικότερα ήρθε να προστεθεί σε μια αλυσίδα αντιδράσεων που προκαλεί η δημόσια και μόνο εμφάνιση διαφόρων πολιτικών.

Η συγκεκριμένη, βέβαια, από ό,τι αποδείχθηκε δεν ήταν και τόσο αυθόρμητη και προήλθε από μέλος του Πατριωτικού Μετώπου, παρ’ όλα αυτά φάνηκε να ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό τον Παπανδρέου –και το επικοινωνιακό του επιτελείο– όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του, οι οποίες δεν έκρυβαν τον έντονο θυμό για την παπουτσοβολή που δέχθηκε.

Τα πράγματα δείχνουν πως πληθαίνουν συνεχώς οι οργισμένες αποδοκιμασίες στην θέα και μόνο των πολιτικών. Κατά καιρούς γίνονται γνωστά διάφορα περιστατικά, όπως εκείνο που αφορά τον Σιούφα στην Πάρο όταν μαινόμενοι θαμώνες ενός εστιατορίου τον κάλεσαν να πληρώσει εκείνος τον λογαριασμό τους και τον ανάγκασαν κακήν κακώς να εγκαταλείψει πρόωρα (φυγαδευόμενος από τους σωματοφύλακες) την καλοφαγία ή το παρατεταμένο γιουχάισμα του Παπανδρέου στο Ηρώδειο.

Ανάλογα περιστατικά κυκλοφορούν στόμα σε στόμα, όπως εκείνο στην Ικαρία με τον Παπανδρέου να δίνει το χέρι σε έναν παππού ο οποίος αρνούμενος την χειραψία του ζήτησε να πλύνει πρώτα τα χέρια του και μετά να ζητά χαιρετούρες, ενώ σε νησί των Κυκλάδων επίσης δέχθηκε έντονη λεκτική επίθεση από ηλικιωμένη γυναίκα η οποία των ρώτησε αν μπορεί η μητέρα του να ζήσει με την σύνταξη που εκείνη διαβιώνει αναγκάζοντάς τον να της ζητήσει συγγνώμη. Οι φήμες μάλιστα λένε ότι ο Καραμανλής δέχθηκε ακόμα και χαστούκι στην Ραφήνα από εξαγριωμένο κάτοικο της περιοχής.

Πάντως, ο παπουτσοβολισμός του Παπανδρέου από έναν και μόνο εθνικιστή φάνηκε να κλέβει την παράσταση από μια αριστερά και ένα ευρύτερο κίνημα που επέλεξε μια άκρως πειθαρχημένη παρουσία κατά την διάρκεια της πορείας στην ΔΕΘ.

Δύσκολοι καιροί για κινηματίες. Θα κοπιάσουν πολλοί για να κερδίσουν έστω και ορισμένα ψίχουλα της εκπροσώπησης της κοινωνικής οργής. Και η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: