Εξέγερση σε φυλακή και κέντρο κράτησης μεταναστών στο Βέλγιο

Την Κυριακή 12/9 περίπου 70 κρατούμενοι της φυλακής Merksplas αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους. Εξοργισμένοι άρχισαν να σπάνε παράθυρα και να διαλύουν ό,τι υποδομές της φυλακής μπορούσαν. H αφορμή ήταν το ό,τι δεν υπάρχει τουαλέτα ή νερό μέσα στα κελιά. Όταν έφτασαν οι μπάτσοι, δεκάδες κρατούμενοι οχυρώθηκαν σε μια πτέρυγα και αντιστάθηκαν όσο μπορούσαν μέχρι την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων.

Προσπάθησαν επίσης να βάλουν φωτιά σε ένα τραπέζι πινγκ-πονγκ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά πώς τα διάφορα μπιχλιμπίδια που πασάρουν οι κρατούντες για να κατευνάσουν τον πόνο και την καταπίεση που νιώθουν οι έγκλειστοι στα κάθε είδους κάτεργα, γίνονται αμέσως στόχος της οργής τους, και οι διαπραγματεύσεις που κάνουν κάποιες φορές οι κάθε λογής υπερασπιστές των «δικαιωμάτων» και κινηματίες των φυλακών δε μετρούν μπροστά στην αποφασιστικότητα και δυναμική της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Καθώς οι μπάτσοι έβγαιναν από τη φυλακή, στην απέναντι μεριά του δρόμου, ξέσπασε εξέγερση στο κέντρο κράτησης μεταναστών. Φύλακες του κέντρου μίλησαν για ομαδική απόπειρα απόδρασης. Κάποιοι συνεπλάκησαν  με τους μπάτσους και μπήκαν στην απομόνωση. Πριν από 2 μέρες 2 άτομα είχαν κατορθώσει να δραπετεύσουν. Κάποιοι από τους έγκλειστους πραγματοποιούν απεργία πείνας για τις συνθήκες διαβίωσης και ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Τη Δευτέρα οι φρουροί έκαναν απεργία διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις συνθήκες ανασφάλειας που νιώθουν! «Αποκάλυψαν» επίσης ότι τέσσερις φορές αυτό το μήνα έπρεπε να επέμβουν οι μπάτσοι για να επιβάλλουν την τάξη.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: