Σχετικά με την σύλληψη 55 «εμπόρων» ναρκωτικών στην Τοσίτσα…

Είχαμε τονίσει πρόσφατα ότι στις λεγόμενες περιόδους κρίσεων κατά τις οποίες μεταβάλλονται, εννοείται προς το χειρότερο, οι συνθήκες δουλείας των ανθρώπινων κοινωνιών, το πρόταγμα του εκσυγχρονισμού –πολιτισμικού, πολιτικού ή οικονομικού– επανακινεί διαρκώς τους μηχανισμούς της κυριαρχίας.

Είχαμε επίσης επισημάνει ότι το κέντρο της πόλης «επανασχεδιάζεται» για να οριστούν εκ νέου οι δυνατότητες κοινωνικού ελέγχου, οι σχέσεις ιδιοκτησίας και η κίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων: εμπορικά κέντρα, πεζόδρομοι και πλατείες χωρίζουν, αλλά και ενοποιούν τις «καλές» από τις «κακές γειτονιές» προσδιορίζοντας τους όρους ανάπτυξης ή υποβάθμισης των επίμαχων περιοχών (βλ. επιχειρήσεις διασκέδασης, αγορά των ακινήτων στου Ψυρρή, στην Ομόνοια, στο Μεταξουργείο, στο Γκάζι κα.).

Το επεισόδιο που ονομάζεται «τελικό» ξεκαθάρισμα του λεγόμενου ιστορικού κέντρου δεν έρχεται αυτή την περίοδο απλά ως μια προεκλογική «αναγκαιότητα», παρ’ ότι η διαφημιζόμενη επιχείρηση της Τοσίτσα έρχεται προφανώς να ενταχθεί στην προεκλογική περίοδο.

Η «νέα» εξουσία (Παπανδρέου) που εγκαθιδρύθηκε δήθεν πάνω στις «στάχτες» της προηγούμενης διακυβέρνησης (Καραμανλή) έχει αναλάβει εκτός των άλλων την υποχρέωση να ελέγξει το κέντρο της πρωτεύουσας, για να αποτρέψει το ξέσπασμα μιας νέας εξέγερσης ή τουλάχιστον για να μετριάσει τις συνέπειες της. Η διακίνηση ναρκωτικών ή η «πάταξη» του ναρκωεμπορίου, δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίζει να αποτελεί ένα παραδοσιακό «όχημα» επέμβασης σε «ευαίσθητους» χώρους του λεγόμενου ιστορικού κέντρου, όπως λόγου χάρη η ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου. Έτσι η εγκατάσταση μιας «σκληρής» πιάτσας σε ένα σημείο όπως η Τοσίτσα εδώ και μήνες έδινε αρκετά «συγκριτικά» πλεονεκτήματα στους εμπνευστές αυτών των σχεδιασμών. Γιατί θα πρέπει κανείς να είναι αφελής αν νομίζει ότι θα μπορούσε να υφίσταται η συγκεκριμένη και όχι μόνο πιάτσα δίχως τις ευλογίες και την υψηλή εποπτεία της «Δίωξης» Ναρκωτικών.

Για να δούμε κάποιες «λεπτομέρειες».

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΓΑΔΑ της 3ης-9-2010 σχετικά με τις «ειδικές δράσεις της Αστυνομίας στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας» την προηγούμενη ημέρα ελέγχθηκαν 120 άτομα, 12 οχήματα, 20 δίκυκλα και 6 καταστήματα, ενώ συνελήφθησαν 28 άτομα, από τα οποία έξι για παράβαση του νόμου «περί Ναρκωτικών», δύο άτομα για παράβαση του νόμου «περί εκδιδομένων προσώπων», δεκαεννέα για παράβαση του νόμου «περί Αλλοδαπών», ένα άτομο για παράβαση του νόμου «περί όπλων», επίσης προσήχθησαν, τρία άτομα και τέλος κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 0,2- γραμμ. κάνναβη βάρους 46,1- γραμμ. υγρή μεθαδόνη 26,9- γραμμ. εκατόν εννιά (109) φαρμακευτικά δισκία.

Βλέπουμε λοιπόν ότι σε μια παρόμοια επιχείρηση, αλλά όχι σε στοχευμένη πιάτσα λίγες μάλιστα ημέρες πριν, τα αποτελέσματα ήταν το ίδιο πενιχρά όπως καταδεικνύεται και από τις ποσότητες που κατάσχονται μ’ αυτές που θα δούμε ότι κατασχέθηκαν στην επιχείρηση «Τοσίτσα».

Ας προχωρήσουμε τώρα στο Δελτίο τύπου 14-9-2010: «Κατά τις Βραδινές ώρες τις 12-09-2010 στην οδό Τοσίτσα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση Αστυνομικών της Υποδ/νσης Ασφάλειας Αθηνών, του Τ.Α. Εξαρχείων, του Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα, του Τ.Α. Κολωνού, του Τ.Α. Καλλιθέας και Ο.Π.Κ.Ε., εξαρθρώθηκε πολυπληθής εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε καθημερινά ναρκωτικές ουσίες, σε χρήστες ναρκωτικών που σύχναζαν στο σημείο. Συνελήφθησαν συνολικά 55 αλλοδαποί, κυρίως Αφρικανικής καταγωγής, εκ των οποίων 51 άνδρες και 4 γυναίκες. Στην κατοχή τους, κατά την στιγμή της σύλληψής τους στις οδούς Τοσίτσα και Πατησίων καθώς και σε οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Εβδομήντα τρεις (73) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους 333 γραμμαρίων. Τέσσερεις (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ηρωίνη, συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων. Κοκαΐνη συνολικού βάρους 55,4 γραμμαρίων. Χρηματικό ποσό -3.298- ευρώ. Πλήθος κινητών τηλεφώνων, ρολογιών και γυαλιών ηλίου (με τα οποία πλήρωναν οι τοξικομανείς για να προμηθευθούν ναρκωτικές ουσίες)».

Και μιλάμε βέβαια για μια σχεδιασμένη επιχείρηση που συμμετείχαν τουλάχιστον 100 αστυνομικοί, και εισαγγελείς που μάλιστα είχαν δώσει άδεια για άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών υποκλοπών και άδεια για βιντεοσκόπηση.

Το αποτέλεσμα; Κατάσχονται αστείες ποσότητες ναρκωτικών παρότι γίνονται και εκτεταμένες έρευνες σπιτιών και εμφανίζεται εξαρθρωμένη μια εγκληματική οργάνωση 55 προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτει μια σεβαστή ποσότητα ναρκωτικών, αλλά και ο οπλισμό που θα βρισκόταν προφανώς είτε στα σπίτια κάποιων συλληφθέντων είτε σε ειδικούς χώρους που θα είχαν στην διάθεσή τους.

Τα μεγάλα «ψάρια», λοιπόν, μένουν ανέγγιχτα, αφού προφανώς οι πάντες έχουν ειδοποιηθεί για την επιχείρηση. Εγκληματική οργάνωση λοιπόν 55 εμπόρων ναρκωτικών χωρίς να βρεθεί ούτε ένα όπλο, ούτε μια ζυγαριά!!! Ακόμα και αν μεταξύ τους πράγματι υπάρχει κάποιο μεγάλο «ψάρι» οι κατηγορίες θα είναι ιδιαίτερα ελαφριές. Η πιάτσα βέβαια βοούσε εδώ και καιρό για τα «αράπια» που είχαν συλληφθεί με κιλά και παρ’ όλα αυτά αφέθηκαν αμέσως ελεύθερα για να σπρώχνουν την δική τους πρέζα αλλά και εκείνη των μπάτσων.

Όσο για τα θύματα αυτού του πολέμου απ’ ότι φαίνεται αποτελούν εδώ και καιρό απλά στατιστικά στοιχεία σε σχετικούς πίνακες της ΓΑΔΑ.

Το 2000 έχουν αναφερθεί 312 νεκροί από ναρκωτικά (κατασχέθηκαν 642 κιλά ηρωίνη-μορφίνη), το 2001 αναφέρονται 314 (κατάσχονται 231 κιλά ηρωίνη), το 2002 αναφέρονται 269 νεκροί (κατάσχονται 201 κιλά ηρωίνη), το 2003 οι νεκροί φθάνουν τους 229 (κατάσχονται 199 κιλά ηρωίνη-μορφίνη), το 2004 τα θύματα αυτού του πολέμου φθάνουν τα 261 (κατάσχονται 308 κιλά), το 2005 καταγράφονται 341 νεκροί (κατάσχονται 298 κιλά ηρωίνη), το 2006 αναφέρονται 275, (κατάσχονται 225 κιλά), το 2007 αναφέρονται 252 νεκροί (κατάσχονται 236 κιλά), το 2008 η αναφορά μιλά για 208 νεκρούς (κατάσχονται 259 κιλά ηρωίνη) και το πρώτο εξάμηνο του 2009 οι νεκροί ανέρχονται στους 81 (κατάσχονται 174 κιλά).

Είναι ενδεικτική, όμως, η ακόλουθη υποσημείωση, που συνοδεύει τα «στατιστικά» και τους σχετικούς πίνακες που καταγράφουν τις ηλικίες των νεκρών (κατά το πλείστον νέοι άνθρωποι), το φύλλο (κυρίως άνδρες), την εκπαίδευση, ή την επαγγελματική τους θέση (η συντριπτική πλειοψηφία είναι άεργοι). Αναφέρεται, λοιπόν, ότι: ερευνώνται 6 θάνατοι που αναφέρθηκαν μέχρι 31-12-2005, 13 θάνατοι που αναφέρθηκαν μέχρι 31-12-2006, 40 θάνατοι μέχρι 31-12-2007, 98 θάνατοι που αναφέρθηκαν μέχρι 31-12-2008 και 81 θάνατοι που αναφέρθηκαν μέχρι 30-6-2009.

Τα συμπεράσματα στην «διακριτική ευχέρεια» του καθενός…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: