Ο Ερυθρός Σταυρός «δίνει» μετανάστες στους μπάτσους στην Ιταλία

Με τα συνθήματα «Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους του Corelli 11/9» και «Δολοφόνοι του Ερυθρού Σταυρού» διακόσμησε μια ομάδα νεαρών οχήματα και εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού στο Piombino.

H αφορμή ήταν ένα περιστατικό που έγινε το περασμένο Σάββατο στο κέντρο κράτησης μεταναστών της οδού Corelli στο Μιλάνο. Πέντε μετανάστες εκτός Ε.Ε. συνελήφθησαν από τους μπάτσους ύστερα από συγκρούσεις. Οι συγκρούσεις έγιναν λίγες μέρες πριν όταν ένα νεαρό αγόρι έσπασε το πόδι του μετά τον ξυλοδαρμό του από μπάτσους.

Τη στιγμή της εισβολής στο αρχηγείο του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονταν μέσα ένας γιατρός και 3 εθελοντές.

Η δράση αυτή κράτησε λίγα λεπτά και οι νεαροί αποχώρησαν πριν έρθει η αστυνομία.

Όπως προαναφέρθηκε, τέσσερις μέρες πριν στο CIE (Kέντρο Ταυτοποίησης & Απέλασης) της οδού Corelli στο Μιλάνο, ένα αγόρι έσπασε το πόδι του παίζοντας ποδόσφαιρο. Ζήτησε περίθαλψη, αλλά τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού (πάντα πρόθυμοι στα καθήκοντά τους ως μπάτσοι), αντί να φροντίσουν το αγόρι αποφάσισαν να καλέσουν κατευθείαν τους μπάτσους, οι οποίοι άρχισαν να το χτυπάνε. Οι σύντροφοί του κυνήγησαν τους μπάτσους έξω από τα κελιά τους, έστησαν οδοφράγματα και άρχισαν να καίνε στρώματα. Η φλόγα της εξέγερσης μεταδόθηκε και σε άλλους δύο τομείς του CIE, ενώ οι ΜΑΤατζήδες προσπαθούσαν να σβήσουν τις φωτιές.

Μετά από 4-5 ώρες οι μπάτσοι έθεσαν την κατάσταση υπό έλεγχο και 4-5 άτομα οδηγήθηκαν στα κρατητήρια. Ανάμεσά τους και το αγόρι με το σπασμένο πόδι. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι σημαντικές: δεν υπάρχουν παράθυρα, ούτε στρώματα. Οι τοίχοι έχουν μαυρίσει.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: