Νεότερα από την πορεία της 11ης Σεπτέμβρη στη Χιλή

Διακόσιες εικοσιμία συλλήψεις είναι ο τελικός απολογισμός της πορείας. Τέσσερα άτομα και 9 μπάτσοι τραυματίστηκαν στο Σαντιάγκο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγκο, συνελήφθησαν 85 άτομα, πολλές από τις συλλήψεις έγιναν αργά το βράδυ. Τρεις μπάτσοι τραυματίστηκαν από πυρά αεροβόλου όπλου, οι 2 βλήθηκαν στο μάτι και ο ένας στο πρόσωπο. Σε φτωχογειτονιές της πόλης, όπως στην Peñalolen, έπεσαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ειδικές δυνάμεις επενέβησαν στην περιοχή Villa Francia για να εμποδίσουν την απαλλοτρίωση σε ένα βενζινάδικο. Οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν 104.000 νοικοκυριά – όπως και την προηγούμενη χρονιά – αφού κόπηκαν γραμμές ρεύματος κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Η πορεία από την Πλατεία Ηρώων (Plaza de Los Heroes) προς το Γενικό Νεκροταφείο στη συνοικία Recoleta άρχισε ειρηνικά, αλλά έληξε με συγκρούσεις κοντά στο νεκροταφείο.

Η πορεία άρχισε γύρω στις 10 το πρωί και καλέστηκε από το Σύνδεσμο Συγγενών Εξαφανισμένων Συλληφθέντων – μια οργάνωση που αντιπροσωπεύει τους συγγενείς των πάνω από 1300 εξαφανισμένων κατά τη διάρκεια της 17χρονης δικτατορίας του καθεστώτος του Πινοσέτ.

Πάνω από 8000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία.

Μια ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε τράπεζες, πολυτελή καταστήματα, τηλεοπτικά συνεργεία, στους μπάτσους. Καταστράφηκαν επίσης κάδοι απορριμμάτων και φανάρια κυκλοφορίας. Οι μπάτσοι επενέβησαν με δακρυγόνα και αντλίες νερού.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: