Ο Μαντέλης, ο Άκης μαζί με τα υπόλοιπα «ατίθασα παλιόπαιδα» της μίζας και της «διαφθοράς» και η «μαχόμενη» δημοσιογραφία…

Διάφοροι δημοσιογράφοι αυτοπροβαλλόμενοι ως, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, υπέρμαχοι της εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος κόπτονται και διαβεβαιώνουν ότι εδώ και χρόνια «παλεύουν» ενάντια στην διαφθορά.

Παρ’ όλα αυτά ισχυρίζονται ότι ακόμα και «ορισμένα ανεξάρτητα» μέσα ενημέρωσης έχουν ευθύνη γιατί δεν μπόρεσαν να «αποδείξουν» την εμπλοκή ή διαπλοκή πολιτικών και πολυεθνικών στους μεγάλους τομείς, όπως στα εξοπλιστικά, στις επικοινωνίες (ΟΤΕ) και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ας προσθέσουμε εμείς τουλάχιστον και τις Κατασκευές και τα λεγόμενα Δημόσια Έργα).

Έτσι επισημαίνουν ότι ακόμα και τα «αδιάφθορα» Mέσα Εξημέρωσης αν και έψαχναν «δεν μπόρεσαν ποτέ να πιάσουν τον μίτο και να φθάσουν ως το τέλος». Μάλιστα σαν απόδειξη κομίζουν την παρέλευση δέκα ετών, ώστε να αποδειχθεί ότι ένας πρώην υπουργός άμυνας (προφανώς δείχνουν τον Τσοχατζόπουλο) διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία, η οποία ανήκει σε offshore εταιρείες με γενικότερες και πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες…

Είναι προφανές ότι για μιαν ακόμη φορά η ουσία καλύπτεται πίσω από φτηνές υπεκφυγές και ακόμα πιο φτηνούς λαϊκισμούς, που βγάζουν φταίχτη γενικά και αόριστα το «ελληνικό μπάχαλο», που βοηθάει όποιον θέλει να κρυφτεί. Λες και εμείς οι ιθαγενείς δεν γνωρίζουμε ότι ίδιες και απαράλλακτες καταστάσεις βαφτίζονται σκάνδαλα με τον ίδιο τρόπο και οπουδήποτε αλλού και έχουν επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στο παρελθόν του γαλλικού, γερμανικού, ιταλικού κράτους όπως άλλωστε έχει συμβεί και συμβαίνει και στις ΗΠΑ.

Οι προθέσεις, λοιπόν, των δήθεν αδιάφθορων δεν μπορούν να κρυφθούν. Γνωρίζουν, πολύ καλά, ότι κοινωνικά είναι ξοφλημένοι όλοι οι δημοσιογράφοι και όχι το χαρακτηριζόμενο ως «σάπιο» κομμάτι που μολύνει τους «έντιμους και ανεξάρτητους» δημοσιογράφους και ακόμα περισσότερο τα «ανεξάρτητα» μέσα.

Γνωρίζουν, πολύ καλά, ότι οι «αποδείξεις» δεν απασχολούν κανένα άνθρωπο αυτή τη στιγμή, καθώς είναι τόσο βαθιά η κοινωνική πεποίθηση ότι «όλοι τους είναι ίδιοι», που δεν περιμένει κανείς τις δήθεν απαραίτητες «αποδείξεις» για να πεισθεί για την «ενοχή» των υπεύθυνων της «χρεωκοπίας» του συστήματος.

Οι «αποδείξεις», επίσης, δεν απασχολούν κανένα, γιατί κανένας δεν περιμένει την τιμωρία ακόμα και αυτών των δήθεν λίγων «ενόχων», που χαλούν οι …ξετσίπωτοι την δημοσιογραφική ή την πολιτική πιάτσα, γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο θεωρείται ένα ακόμη άνοστο ανέκδοτο.

Και ακόμα χειρότερα για τους «εξυγιαντές» κανένας σχεδόν δεν πιστεύει ότι θα αλλάξουν τα πράγματα εάν ένας Μαντέλης ή ένας Τσοχατζόπουλος μπει έστω και για μία μέρα φυλακή.

Εννοείται πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και, –παρ’ ότι δεν μας ενδιαφέρει ούτε θα μας ενδιέφερε ποτέ αυτή η προοπτική, ούτε θα συντασσόμασταν ποτέ με τέτοιου είδους αιτηματολογία–, καταλαβαίνουμε το γιατί.

Όσο και να κόπτονται οι «αδιάφθοροι» δημοσιογράφοι και πολιτικοί για την «χρεοκοπία» του πολιτικού συστήματος όσο και να σχίζουν τα ιμάτιά τους για την «αποκάλυψη» των υπευθύνων, γνωρίζουν πολύ καλά τα όρια που έχουν συμφωνήσει μαζί με το σινάφι των πολιτικών: κανείς πολιτικός ή δημοσιογράφος στην φυλακή, το πολύ-πολύ αν στριμωχτούν τα πράγματα τον στέλνουμε σπίτι του να απολαύσει τους κόπους του.

Και ο λόγος είναι εξίσου απλός. Δεν ήταν ένας ο πονηρός που έβαλε το δάκτυλο στο μέλι, δεν πρόκειται για κάποιες εξαιρέσεις, ήταν τα ίδια τα κόμματα που λάμβαναν τεράστια ποσά λόγου χάρη από τη Ζήμενς, όλοι οι βουλευτές γνώριζαν πως γέμιζαν τα κομματικά ταμεία και όχι μόνο ο Τσουκάτος, όλοι οι υπουργοί χρηματίζονταν και χρηματίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα (η συναίνεση εξαργυρώνεται με θέσεις και ανταλλάγματα διαφόρων ειδών), αφού γνωρίζουν πως γίνονται οι μπίζνες στα εξοπλιστικά, γιατί καίγεται ή όχι η τάδε πρεσβεία ή ο τάδε πρέσβης για να προχωρήσουν οι κατάλληλες παραγγελίες, ποιοι είναι οι μεγαλέμποροι όπλων και γιατί πάνε και έρχονται. Δεν είναι, λοιπόν, κανείς αθώα περιστερά, έστω και αν δεν έβαλε προσωπικά στην τσέπη έστω και μια δραχμή.

Και για να μην ξεχνιόμαστε κόρακας κοράκου μάτι δεν έβγαλε ποτέ. Ούτε θα βγάλει…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: