Κατηγορίες σε βάρος 12 Αμερικανών στρατιωτών υπεύθυνους για θηριωδίες στο Αφγανιστάν

Τα συγκεκριμένα κτήνη του αμερικανικού στρατού βαρύνονται από δολοφονίες αμάχων, μέχρι τη διατήρηση μελών των σωμάτων τους ως τροπαίων από τον πόλεμο. Οι συγκεκριμένοι φονιάδες μισθοφόροι ήταν χρεωμένοι στην 5η Ταξιαρχία, μονάδα που έχει έδρα την Ουάσινγκτον και στάλθηκαν στην επαρχία Κανταχάρ πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου οι «Κατηγορίες όπως αυτές είναι πολύ σοβαρές», ενώ πρόσθεσε ότι «ακόμα κι αν αυτές οι κατηγορίες δεν αποδειχθούν, αυτό δεν θα βοηθήσει. Δεν βοηθά την εικόνα των δυνάμεών μας σε όλο τον κόσμο».

Και βέβαια έχει δίκιο. Η εικόνα των ψυχρών δολοφόνων που απαρτίζουν τον μισθοφορικό στρατό των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνος για τόσες και τόσες ανθρωποσφαγές δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ούτε από κάποια «καταδίκη» ούτε από κάποια αθώωση.

Εκείνο, όμως, που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως δεν πρόκειται για κάτι το καινούργιο. Τα ίδια έκαναν –και κάνουν– στο Ιράκ αλλά και οπουδήποτε αλλού βρίσκονται.

Υπεύθυνοι είναι οι εξουσιαστές από το σημερινό Ομπάμα μέχρι το Μπους κι ακόμα πιο πέρα.Υπεύθυνος είναι ο κρατισμός, που καθοδηγεί και εμπνέει τα όργανά του σε τέτοιου είδους πρακτικές. Τα εξιλαστήρια θύματα δεν θα κατευνάσουν την οργή για τέτοια εγκλήματα, απ’ όποια μεριά κι αν γίνονται, ούτε θα απαλλάξουν την κυριαρχία.

«Αξιοσημείωτη», πάντως, είναι η περιορισμένη δημοσιότητα που δίνεται μέχρι στιγμής σ’ αυτό το γεγονός.

O TEMPORA,O MORES!!!

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: