Ειδήσεις των τελευταίων ημερών από Γερμανία

Επίθεση με μπογιές και πέτρες έγινε εναντίον σπιτιών πολιτικών και κομματικών γραφείων σε Βερολίνο, Αμβούργο και Κιελ το βράδυ της 30/8.

O Burkhardt Müller-Sönksen δε μπορεί να εξηγήσει την επίθεση στο σπίτι του: «Δεν έχω καμία ιδέα γιατί συνέβη αυτό, είμαι ένας κανονικός πολιτικός» δήλωσε!

Στο Αμβούργο, το βράδυ της Πέμπτης 2/9 πυρπολήθηκαν 8 αυτοκίνητα Renault, Mercedes, BMW, Audi, VW, Ford και Hyundai.

«Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πολιτικού κινήτρου» είπαν οι μπάτσοι, αν και έμμεσα το συνέδεσαν με το φεστιβάλ-street party Schanzenfest που επρόκειτο να αρχίσει σε 2 μέρες.

Αλλά το μπαράζ των εμπρησμών συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα στο Αμβούργο, όπου πυρπολήθηκαν 19 αυτοκίνητα στη συνοικία Borchlingweg στο Othmarschen.

Οι μπάτσοι μίλησαν για ακρο-αριστερή βία και έβγαλαν 200 απ’ αυτούς στο δρόμο κάθε βράδυ.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Schanzenfest έγιναν επιθέσεις σε τράπεζες, μοδάτα καταστήματα και περιπολικά.
Οι αναμενόμενες συγκρούσεις έγιναν το βράδυ του Σαββάτου 4/9 γύρω στις 10 το βράδυ, καθώς μπήκαν φωτιές, άναψαν φωτοβολίδες και στήθηκαν οδοφράγματα από συγκεντρωμένους. Βροχή από πέτρες έπεσε σε τράπεζες. Μαυροφορεμένοι και κουκουλωμένοι νεαροί και όχι μόνο, περίπου 350 άτομα συνολικά, επιτέθηκαν στους μπάτσους με πέτρες και μολότοφ. Οι μπάτσοι χρησιμοποίησαν γκλομπ και αντλίες νερού για να τους διαλύσουν.
Πάνω από 2300 μπάτσοι επιστρατεύτηκαν γι’ αυτή τη βραδιά. Τέσσερα περιπολικά συνολικά δέχτηκαν επίθεση, όπως και 2 σούπερ-μάρκετ και μια επιχείρηση μόδας.
Ένα βίντεο από το φεστιβάλ της προηγούμενης χρονιάς:
Αλλά και τη Δευτέρα 6/9 συνεχίστηκαν οι εμπρησμοί στο Αμβούργο. Ένα  Saab κάμπριο, ένα VW Golf κάμπριο, ένα VW Polo και ένα VW Passat καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Κάηκε επίσης το αμάξι της γυναίκας του βουλευτή του CDU και αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας Frank Schira. Αρνήθηκε να μιλήσει για το συμβάν.

Εκατό αυτοκίνητα έχουν πυρποληθεί στο Αμβούργο από τις αρχές του χρόνου και οι αρχές τώρα ζητούν πληροφορίες από τους πολίτες στο τηλέφωνο 040 / 4286 56 789 ή στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, προσφέροντας μάλιστα και αμοιβή 20.000 ευρώ.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: