Ο εμφύλιος πόλεμος προ των πυλών και άλλα πράσινα γερμανικά …άλογα…

«Περαιτέρω μέτρα λιτότητας θα φέρουν την Ελλάδα στο χείλος του «εμφυλίου πολέμου», δήλωσε ο Hans-Werner Sinn, επικεφαλής του Γερμανικού think tank IFO, στη συνάντηση των πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στο Cernobio της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι η «λιγότερο κακή επιλογή» της Αθήνας θα είναι η έξοδος από το κοινό νόμισμα», ενώ συνεχίζοντας ισχυρίστηκε ότι η «πολιτική της αναγκαστικής «εσωτερικής υποτίμησης», ο αποπληθωρισμός και η ύφεση θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου».

Ο Sinn εμφανίστηκε βέβαιος για τις προβλέψεις του λέγοντας ότι «είναι αδύνατο να περικόψουν τους μισθούς κατά 30%, χωρίς σημαντικές ταραχές … η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει χωρίς τη διάσωση. Όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι τρομερές, αλλά η λιγότερο τρομερή είναι η έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, ακόμη και αν αυτό σκοτώσει τις ελληνικές τράπεζες».

Στο ίδιο συνέδριο, μετά τον, Σιν τοποθετήθηκε ο γνωστός μας πλέον Τρισέ  επικεφαλής της ΕΚΤ, ο οποίος δεν φάνηκε να συμφωνεί και πολύ καθώς εκτίμησε πως η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και η επιστροφή της στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή» για τη χώρα: «Δημιουργήσαμε το ευρώ για να επιτύχουμε την ενιαία αγορά για την ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρώπης», δήλωσε τo Σάββατο στο περιθώριο της συνάντησης στο Cernobio, ο Jean-Claude Trichet, προσθέτοντας ότι «Οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να φροντίσουν για την ανταγωνιστικότητά τους εντός της ζώνης του ευρώ».

Και πάλι στο ίδιο συνέδριο, ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Joaquin Almunia δήλωσε πως η Ελλάδα αντιδρά καλά στα μέτρα λιτότητας, ενώ ανέφερε πως η εφαρμογή τους γίνεται «με επαρκή τρόπο».

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με βαρύγδουπες αναλύσεις που προφητεύουν την απόλυτη καταστροφή, δηλαδή την στάση πληρωμών (βλ. ελεγχόμενη πτώχευση) και μια εκτεταμένη κοινωνική αναταραχή, ενώ «απέναντι» τους στέκονται δήθεν με νηφαλιότητα οι ψύχραιμοι που με δηλώσεις «στήριξης» προκρίνουν τον έπαινο στο μέχρι τώρα «σφίξιμο» των λουριών και την αποδοχή των «θυσιών» από τους αμνούς που δέχονται να σφαγούν για το «καλό του τόπου». Στην ίδια ρότα κινείται και κάθε κυβερνητικό στέλεχος που βλέπει το τελευταίο διάστημα «το φως στο τούνελ» και την ελπίδα να φουντώνει. Και πράσινα άλογα..

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: