Εφτά συλληφθέντες στην Λευκορωσία για την επίθεση με μολότοφ την πρεσβεία της Ρωσίας

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Λευκορωσίας, στις 7 έχουν φτάσει οι συλλήψεις ατόμων,  αρχικά με την κατηγορία για την επίθεση με μολότοφ  στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Λευκορωσία, στις 30 Αυγούστου. Οι αρχές από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να συνδέσουν την επίθεση με την μαφία.  Στις 3 Σεπτεμβρίου μπάτσοι εισέβαλαν σε σπίτια, συνέλαβαν τους ενοίκους, πήραν αντικείμενα και έκαναν έρευνα.

Σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες της Λευκορωσίας γίνεται λόγος για τα αποτελέσματα των ερευνών στα σπίτια των αναρχικών που τελικά κρατούνται και κατηγορούνται. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν μάσκες, έντυπο υλικό και ναρκωτικά…και συνδέουν τους 7 με τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα.

Από την άλλη πλευρά, σύντροφοι, συγγενείς  και φίλοι των συλληφθέντων σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν ότι ή σύνδεση που επιχειρείται να γίνει για τους 7 συλληφθέντες σε σχέση με τις ναρκωτικές ουσίες, είναι μια προσπάθεια της αστυνομίας, να απαξιώσει τους αγωνιστές και αναρωτιούνται πως το έντυπο αναρχικό υλικό και τα λογοτεχνικά βιβλία  συνδέονται  με τις «υποθέσεις» των μπάτσων για σύνδεση των συλληφθέντων με τη μαφία, ενώ αρνούνται  και την συμμετοχή των 7 στην  επίθεση στην πρεσβεία της Ρωσίας. Στο κείμενο τους εκφράζουν την άποψη, ότι η  σύλληψη τους οφείλεται στη δράση τους και τις ιδέες τους και σκοπό έχει την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων.

Both comments and trackbacks are currently closed.