Εν Αθήναις…

Σαν σήμερα πριν 11 χρόνια στις 14 και 57 λεπτά το μεσημέρι συγκλονίζεται η Αττική από σεισμό 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ του οποίου το επίκεντρο είναι 18 χιλιομ. από το κέντρο της Αθήνας στα νοτιοδυτικά της Πάρνηθας.

Οι περιοχές Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Λιοσίων, Ν. Ερυθραίας, Μεταμόρφωσης, Καματερού κ.ά. πλήττονται περισσότερο με 143 νεκρούς ενώ χιλιάδες άνθρωποι μένουν άστεγοι για χρόνια (και μερικοί μέχρι σήμερα) κατοικούν σε τροχόσπιτα και σκηνές (περίπου 1.700 κτίρια καταστρέφονται ή βάφονται με κόκκινη μπογιά που σημαίνει μη κατοικήσιμα) .

Όσο για την ΡΙΚΟΜΕΞ (το χάρτινο εργοστάσιο) με τους 39 νεκρούς εργαζόμενους, επτά χρόνια μετά στο δικαστήριο το έγκλημα πιστοποιείται από τους εμπειρογνώμονες αλλά …κανείς δεν είναι ένοχος…..

Όχι ότι μας ενδιαφέρει, φυσικά, η απονομή της δικαιοσύνης τους αλλά για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι …«ήταν πολλά τα λεφτά» και μεγάλα τα συμφέροντα…

***

Στο κέντρο της Αθήνας, τα σαΐνια της ΕΛ.ΑΣ συλλαμβάνουν άλλους τρεις μετανάστες που το έσκασαν από το Α.Τ. Ομόνοιας, πριν τρεις μέρες. Όπως θα θυμάστε, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, δεκατρείς μετανάστες αρχίζουν να κραυγάζουν και να ζητούν την μεταφορά ενός απ’ αυτούς σε νοσοκομείο. Οι δύο ειδικοί φρουροί της βάρδιας ανοίγουν την πόρτα για να δουν τι συμβαίνει και τότε οι κρατούμενοι τους επιτίθενται και το βάζουν στα πόδια. Οι φρουροί εγκλωβίζουν τρεις από αυτούς πίσω στο κελί, δύο συλλαμβάνονται στην έξοδο του μπατσάδικου, ένας στη γύρω περιοχή ενώ οι άλλοι επτά δραπετεύουν.

Σήμερα, λοιπόν, όπως φαίνεται συλλάβανε και άλλους τρεις.

Οι κρατούμενοι που απέδρασαν είναι από Παλαιστίνη, Ιράκ και Αφγανιστάν.

***

Α και να μην ξεχνιόμαστε: Αύριο Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη έχουν στάση εργασίας λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός, τραμ και ΟΣΕ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Θα κινηθούμε με τα ποδαράκια μας, όσοι δεν έχουμε μηχανάκια ή ποδήλατα.

Άντε και καλό δρόμ0…

Δημοσιεύτηκε από Αναρχία και ΖΩΗ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: