Απαγόρευση καπνίσματος και καταστολή

Συνολικά  20.000 λιμενόμπατσοι, δημοτόμπατσοι,  ελεγκτές και επόπτες  δημόσιας υγείας, οι οποίοι   θα  τρέφονται από τα πρόστιμα που θα εκδίδουν, αλλά  και τηλεφωνική γραμμή ανώνυμων καταδόσεων, περιλαμβάνει ο καινούργιος κλάδος και το νέο  κατασταλτικό πρόσωπο που βαφτίστηκε «απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους».

Το κάπνισμα λοιπόν απαγορεύεται από  αύριο 1/9  στα καφενεία της γειτονιάς, μικρές ταβέρνες  κλπ,

αλλά συνεχίζει να επιτρέπεται εκεί που το κράτος  έχει έσοδα και οι πελάτες έχουν φράγκα και τα σκάνε, δηλαδή στα καζίνο  ή όπου κράτος και επιχειρηματίες  τα έχουν βρει απόλυτα, όπως τα ξενυχτάδικα πολλών τετραγωνικών στις καταπατημένες παραλίες , σε αυθαίρετες κατασκευές σε υπό αμφισβήτηση χώρους  (βλ. Πειραιώς και αλλού).

Τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ για τους πελάτες, και  από 500 εως 10.000 ευρώ για τους υπεύθυνους  των καταστημάτων δηλαδή των μικρομάγαζων, των οποίων τα πρόστιμα  σε ποσοστό  80% θα συντηρεί τους 20.000 τσιγαροφύλακες των  ελεγκτικών  μηχανισμών, και  θα καλύπτει  έτσι τις υπερωρίες, τον υπερβάλοντας ζήλο  και τα πρίμ, ενώ θα λειτουργήσει και ηλεκτρονικό φακέλωμα για όσους  παραβιάζουν το νόμο και θα σημειώνονται οι υποτροπές τους που αν ξεπεράσουν  τις  πέντε θα τους κλείνουν.

Δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς ότι και το κάπνισμα είναι μια  εξάρτηση. Αλλά στις εξαρτήσεις μόνο ή συνειδητοποίηση και η θέληση του εξαρτημένου μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος του και όχι η κρατική καταστολή και ο έλεγχος.

Καταστολή ακόμα και με το προσωπείο τώρα της δημόσιας υγείας, για μια απλή ανθρώπινη συνήθεια αμελητέας βλάβης και κόστους  συγκρινόμενη με την ανεπανόρθωτη βλάβη που προκαλεί η άπληστη ανάπτυξη και τα παράγωγά της, το νέφος, η μόλυνση, η αποψίλωση της βιόσφαιρας, η καταστροφή  όλης της γης   από  τους εξουσιαστές όψιμους  διώκτες του καπνίσματος.

Απαγορεύσεις, τρομοκρατία, επιδρομές και καλλιέργεια  ανήθικων  πρακτικών όπως η ρουφιανιά για ένα τσιγαράκι υπενθυμίζει τι σημαίνουν μηχανισμοί ελέγχου,  κρατική υγεία, κ. α.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Giorgakis, με τα τόσα εσωτερικά προβλήματα στους κόλπους της κυβέρνησης και του Μαξίμου, με τους 5 σόφους συμβούλους και τους διάφορους περιφερειακούς, με τις τρόικες και τα μνημόνια, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιτυχία της καταστολής αυτής, αφού σήμερα δέχτηκε την αντικαπνιστική επιτροπή στο Μαξίμου, η οποία εκτός των άλλων με αίσθημα αλτρουισμού,  εισηγείται και την απαγόρευση χορήγησης φαρμάκων από τα ασφαλιστικά ταμεία σε ανθρώπους με προβλήματα που υπήρξαν καπνιστές, εκτός αν υπάρχει «συνοδός νόσος»…

Όμως η κρατική προπαγάνδα πραγματικά αξίζει,  για όλους  όσους απασχολεί, αφού  αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα, παρουσιάζοντας έτσι κυβερνητικό έργο  και πυγμή.

Τώρα όμως οι εξουσιαστές  θα προσθέσουν στους  νέους εχθρούς τους ακόμα και τους καπνιστές.

Πρόσφατα πάλι  η κρατική καταστολή με σπατάλη δισεκατομμυρίων είχε  τη μορφή της πρόληψης με  μαζικούς εμβολιασμούς, αφού δημιούργησε κλίμα υστερίας και τρομολαγνίας  για τη γρίππη των χοίρων τελικά αυτογελοιοποιήθηκε αφού απασχόλησε τον κόσμο για κάποιο διάστημα, χωρίς όμως να  πείσει για το απαραίτητο του εμβολιασμού.

Δημοσιεύτηκες από Ε και Σ από συλλογικότητα anarchy press
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: