Για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Kandahar στις 3/8

Την Τρίτη, 3 Αυγούστου, έγινε επίθεση ανταρτών στην αεροπορική βάση της Κανταχάρ στο Αφγανιστάν. Ένας από τους συμμετέχοντες στο σχεδιασμό της ενέργειας έδωσε συνέντευξη την επόμενη μέρα στην ιστοσελίδα Alemara. Ακολουθούν αποσπάσματα:

Alemara: Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες λεπτομέρειες για την επιχείρηση;

Mauli Muhammad Akram: Χθες το πρωί, γύρω στις 11.30, ένας μαχητής αυτοκτονίας πυροδότησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό του στη βόρεια πύλη, κοντά στις εγκαταστάσεις εκμάθησης των κατοχικών, όπου 150 αμερικανοί και καναδοί στρατιώτες ήταν απασχολημένοι με στρατιωτικές σπουδές. Τότε 2 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και χτύπησαν 2 πύργους ελέγχου, 20 μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις εκμάθησης.

Αφού άνοιξε ο δρόμος,  6 μαχητές –υποψήφιοι μάρτυρες– με 2 RPG, 4 βαριά πολυβόλα και 5 χειροβομβίδες ο καθένας, κοφτερά μαχαίρια και ματσέτες, 7 γεμιστήρες και 8 ρουκέτες, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και σκότωσαν όσους είχαν απομείνει ζωντανοί από τις πρώτες εκρήξεις.

Ο Mauli Akram πρόσθεσε επίσης ότι καταστράφηκε ένας πύργος ελέγχου με κομπιούτερ και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Alemara: Πότε και πώς οι 7 Μουτζαχεντίν έγιναν μάρτυρες;

Mauli Muhammad Akram: Ένας Mujahid έγινε μάρτυρας όταν πυροδότησε το παγιδευμένο φορτηγό. Δύο  άλλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και έγιναν μάρτυρες. Τρεις άλλοι αργότερα το βράδυ έγιναν μάρτυρες, επίσης.

Alemara: Μπορείτε να μας δώσετε μερικές λεπτομέρειες για τα κατεστραμμένα ελικόπτερα;

Mauli Muhammad Akram: 50 μέτρα πίσω από τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, υπήρχαν 12 ελικόπτερα σε ένα εργαστήριο, βλήθηκαν με RPG και πιθανότατα καταστράφηκαν. Αργότερα, το απόγευμα, οι τρομοκράτες των ΗΠΑ προσπάθησαν να προσγειώσουν ένα ελικόπτερο κοντά στο εργαστήριο, αλλά κι αυτό βλήθηκε με RPG και καταστράφηκε.

Alemara: Μπορείτε να μας πείτε για τις εχθρικές απώλειες;

Mauli Muhammad Akram: Περίπου 173 ΝΑΤΟικοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν στη χθεσινή επιχείρηση. Ανάμεσά τους 150 εισβολείς που ήρθαν στη βάση με 3 λεωφορεία 1-2 ώρες πριν την επίθεση. Επτά άλλοι πέθαναν στο περιστατικό με το ελικόπτερο και 16 άλλοι σκοτώθηκαν στις εκρήξεις και στις συμπλοκές με τους Mujahideen. Πρέπει να προσθέσω ότι στις συγκρούσεις και τις εκρήξεις που έλαβαν χώρα σε όλη τη διάρκεια της επίθεσης, πολλοί άλλοι εισβολείς σκοτώθηκαν και μεγάλος μέρος του εξοπλισμού τους επίσης καταστράφηκε.

Alemara: Η ISAF (σημ: η διεθνής κατοχική δύναμη του Αφγανιστάν) λέει ότι το φορτηγό που μετέφερε τα εκρηκτικά κόλλησε στη λάσπη πριν φτάσει στη βάση και ότι οι άλλοι μουτζαχεντίν εξουδετερώθηκαν πριν εισέλθουν στη βάση. Τι λέτε γι’ αυτούς τους ισχυρισμούς;

Mauli Muhammad Akram: Ναι, το περιστατικό με το φορτηγό συνέβη μια μέρα πριν την επιχείρηση, όταν στάλθηκε για αναγνωριστικούς σκοπούς. Η ISAF λέει εξόφθαλμα ψέμματα και αυτό που ισχυρίζεται δεν έχει να κάνει με τη χθεσινή επιχείρηση.

Alemara: Τα παγκόσμια μήντια σιωπούν λόγω της αμερικανικής πίεσης. Έχουν οι μουτζαχεντίν καθόλου ηχητικά ή οπτικά ντοκουμέντα από αυτή την επιχείρηση;

Mauli Muhammad Akram: Ναι, έχουμε τραβήξει κάποια βίντεο της επιχείρησης και θα δημοσιευτούν σε εύλογο χρόνο.

Alemara: Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε τις πληροφορίες με το ακροατήριό μας και με όλο τον κόσμο.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: