Αποκλεισμός αυτοκινητόδρομου στο Αφγανιστάν

Τετάρτη 18 Αυγούστου:

Εκατοντάδες χωρικοί μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομο στο ανατολικό Αφγανιστάν για να διαμαρτυρηθούν για μια νυχτερινή επιδρομή από το ΝΑΤΟ και τον αφγανικό στρατό που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 άτομα.

Μια δήλωση της ISAF (International Security Assistance Force), που καθοδηγείται από το ΝΑΤΟ ανέφερε ότι σκοτώθηκαν δύο «αντάρτες Ταλιμπάν» στην επιδρομή κοντά στη Τζαλαλαμπάντ.

Αλλά οι χωρικοί λένε ότι οι 2 άνδρες που σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι. Έτσι έκλεισαν το δρόμο που συνδέει τη Τζαλαλαμπάντ με το Πακιστάν.

“Οι Αμερικανοί που σκότωσαν αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να έρθουν και να δούνε αν είναι άμαχοι ή αντάρτες», δήλωσε ο Mohammad Gul, ένας από τους διαδηλωτές. «Χρειαζόμαστε μια εξήγηση απ’ αυτούς», πρόσθεσε.

Πολλοί από τους διαδηλωτές φώναζαν αντι-αμερικανικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της πολύωρης διαμαρτυρίας, όπως «Κάτω ο Ομπάμα», και «Κάτω η ξένη κατοχή».

Η Isaf δήλωσε ότι οι 2 άνδρες είχαν αναμιχτεί σε επιθέσεις με βόμβες στην άκρη δρόμων, και ότι οι Νατοϊκοί και Αφγανοί στρατιώτες δέχθηκαν πυρά από «πολλαπλές κατευθύνσεις» καθώς εισέρχονταν στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.