Δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό σε εργοστάσιο πουλερικών στη Γερμανία:
«Τη νύχτα της 29ης προς 30η Ιουλίου 2010, ένα εργοστάσιο πουλερικών υπό κατασκευή στο Sprötze (Κάτω Σαξονία) έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Ολόκληρο το κτίριο κατέρρευσε. Η ζημιά της περιουσίας υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ. Αυτό το εργοστάσιο θα γινόταν ένας από τους 400 προμηθευτές για το μεγαλύτερο σφαγείο κοτόπουλων στην Ευρώπη, σχεδιασμένο για το Wietze. Υπήρχαν πολλοί λόγοι γι’ αυτή την πράξη:
Το περιβάλλον συστηματικά βλάπτεται από το κτίσιμο νέων φαρμών και εργοστασίων. Η αμμωνία που περιέχεται στο λίπασμα από τα ζώα μολύνει το έδαφος. Αυτό προκαλεί την όξινη βροχή, που οδηγεί στο θάνατο των δασών.
Το νερό μολύνεται μόνιμα.
Τεράστια ποσά τροφής και νερού σπαταλώνται στην ανατροφή των ζώων αυτών. Για την παραγωγή 1 κιλού κρέας κοτόπουλου, απαιτούνται 10 κιλά τροφής και/ή γενετικά τροποποιημένης σόγιας και πάνω από 1500 λίτρα νερού. Τα τροπικά δάση καταστρέφονται για την καλλιέργεια σόγιας. Οι εκπομπές CO2 αυξάνονται και επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή. Αμέτρητα ζωικά και φυτικά είδη εξολοθρεύονται. Ακόμα περισσότερο CO2 παράγεται από τα φορτηγά που χρειάζονται για τη μεταφορά της τροφής των ζώων και π.χ. των πουλερικών.
Τα είδη αυτά θεωρούνται και αντιμετωπίζονται απλά σαν πόρος. Για παράδειγμα, στους ζωολογικούς κήπους και στα τσίρκα, σαν κατοικίδια, για το δέρμα τους, το κρέας, τα αυτά και το γάλα, τα πειράματα κτλ. Τους αρνούνται όλες τις ανάγκες τους, τα αισθήματα και τις επιθυμίες τους. Δεν έχουν την ελευθερία να διαχειρίζονται τις ζωές τους.
Αυτή η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να σώσει άμεσα ζωές, καθώς όλες οι προηγούμενες συζητήσεις και επιχειρήματα απέτυχαν.
Γνωρίζουμε την ψυχολογική πίεση και την οικονομική ζημιά που θα προκληθεί στους ιδιοκτήτες. Πάντως, δεν είναι ανάλογο με τη ζημιά που θα υφίσταντο τα κοτόπουλα. Όλες οι προσπάθειες να ξαναχτιστεί το εργοστάσιο, να βγει κέρδος σε βάρος των πλάσμάτων, θα διακοπεί! Όσο τα ζώα υπόκεινται στην κυριαρχία των ανθρώπων, όλες οι ζωικές επιχειρήσεις θα είναι στόχος παρόμοιων ενεργειών. Αυτή η πράξη δείχνει πώς η κακομεταχείριση των ζώων μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Θέλουμε να αδράξουμε την ευκαιρία για να τονίσουμε ότι αρνούμαστε συγκρίσεις της κατάστασης των ζώων σήμερα και των θυμάτων του Ναζισμού. Οι αιτίες και τα αποτελέσματα διαφορετικών μορφών κυριαρχίας είναι πολύπλοκες και διαφέρουν σε πολλά σημεία. Αυτά δεν πρέπει να αποτιμώνται το ένα απέναντι στο άλλο αλλά όλα να αντιμετωπίζονται και να γίνεται αγώνας εναντίον τους. Ο αγώνας ενάντια στην καταπίεση είναι μέρος του αγώνα ενάντια στην εξημέρωση, τον καπιταλισμό, το σεξισμό, τον αντι-Σημιτισμό, κτλ.
Ενθαρρύνουμε όλους/ες να αγωνιστούν, με τον τρόπο τους, για την απελευθέρωση όλων των πλασμάτων από κάθε μορφή τυραννίας.
Για την ελευθερία όλων των ζώων!»