Απεργία πείνας στο στρατόπεδο μεταναστών του Campsfield στην Αγγλία

Κρατούμενοι στο κέντρο κράτησης μεταναστών του Campsfield, που διαχειρίζεται η εταιρία ιδιωτικών φυλακών GEO, κοντά στην Οξφόρδη, έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την κατάστασή τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 3/8, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστούμε όλους για την προσπάθεια και τη συμπαράσταση που λάβαμε.

Σήμερα συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, όλοι κρατούμενοι θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και την ασφάλεια που είναι θεμελιώδη δικαιώματά μας.

Είναι απίστευτο το ότι σε μια χώρα που υποτίθεται ότι προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία, και κατήργησε τη δουλεία, εφαρμόζει ακόμα απάνθρωπες συνθήκες σε ανθρώπους με ίσα δικαιώματα, μέσα στην αυλή της, προσδοκώντας να μην ακούσει κανείς στον κόσμο γι’ αυτές τις βάρβαρες συνθήκες που προσφέρουν αυτά τα ιδρύματα.

Σήμερα υψώνουμε τις φωνές μας μέχρι να έχουμε την ελευθερία μας. Πάνω από 140 κρατούμενοι απέχουμε από τροφή και ύπνο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζωές μας και οι ζωές των οικογενειών μας.

Βάζουμε αυτό το ερώτημα σε όλους. Μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί για οποιοδήποτε θεσμό και οργανισμό ή χώρα, η πρακτική της απομόνωσης οποιουδήποτε ανθρώπινου πλάσματος με την οικογένειά του (γυναίκα και παιδιά) για 3 χρόνια;

Σήμερα το βράδυ, θα κοιμηθούμε όλοι στο γρασίδι και θα αρνηθούμε να κοιμηθούμε μέσα. Αξίζουμε να ακουστούμε και μέχρι τότε θα αγωνιζόμαστε.»

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: