Ινδία: τρεις φοιτητές νεκροί από πυρά μπάτσων

21 Ιουλίου: τουλάχιστον 3 φοιτητές σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν στο Guwahati της Ινδίας, όταν οι μπάτσοι άνοιξαν πυρ για να ελέγξουν ένα πλήθος που προσπάθησε να βάλει φωτιά σε ένα κυβερνητικό γραφείο και προξένησε ζημιές σε καταστήματα και οχήματα στην περιφέρεια Barpeta της επαρχίας Assam.

Πάνω από 4000 φοιτητές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Marbeta, στη διαδήλωση του Φοιτητικού Συλλόγου Assam Minority Students Union (AAMSU), ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αναδιοργανώσει το Εθνικό Αρχείο Πολιτών.

«Ξαφνικά, οι διαδηλωτές έγιναν βίαιοι και επιτέθηκαν σε ιδιωτικά οχήματα, μαγαζιά και προσπάθησαν να πυρπολήσουν κυβερνητικά γραφεία της περιφέρειας», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Οι μπάτσοι άρχισαν να βαράνε με γκλομπ και μετά άνοιξαν πυρ στον αέρα. Αλλά οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν. Οι μπάτσοι άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα 3 διαδηλωτές να σκοτωθούν.

Οι διαδηλωτές κατέστρεψαν συνολικά 20 οχήματα και 28 μαγαζιά.

Το νέο Εθνικό Αρχείο που σχεδιάζει η κυβέρνηση απαιτεί από τους πολίτες την προσκόμιση κάποιων εγγράφων για να κατοχυρώσουν την ινδική υπηκοότητα.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: