Νεότερα από Βέλγιο

ROCAILLES 17/6: Εμπρησμός σε τεχνικό λύκειο. Ζημιές υπέστησαν ο χώρος σίτισης των καθηγητών και ένα άλλο μέρος του κτιρίου ενός τεχνικού λυκείου.

HERSTAL – 16/6: Άγνωστοι έκλεψαν ένα σκαπτικό μηχάνημα και το «έχωσαν» μέσα σε μια τράπεζα Citibank. Δεν πάρθηκαν λεφτά. Οι ζημιές είναι σημαντικές.

LOUVAIN – 17/6: Ο 35χρονος Anton H. κινδυνεύει με φυλάκιση 6 μηνών επειδή έκαψε μια σημαία στα γραφεία του δεξιού καθολικού φοιτητικού συλλόγου KVHV στο Leuven, στις 24 Απριλίου αυτού του έτους. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, έχει αναρχικό προφίλ. Ο σύντροφος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

BRUSSELS – 20/6: Μετά από μια συναυλία στη συνοικία του  Molenbeek στις Βρυξέλλες, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα στους μπάτσους και νεαρούς.Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο ακροδεξιός σύλλογος πολιτών  “Vigilance Citoyenne” επιχείρησε να διακόψει τη συναυλία και κυνηγήθηκε.

CHARLEROI – 24/6: Πυρκαγιά κατέστρεψε 22 λεωφορεία της δημόσιας εταιρίας μεταφορών TEC. Πολλές απεργίες έχουν πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη εταιρία τους τελευταίους μήνες.

BRUSSELS – Τρεις μπάτσοι τραυματίστηκαν κατά τη σύλληψη δραπέτη. Η επιχείρηση των μπάτσων έγινε στο σπίτι της οικογένειας του δραπέτη, όπου τα αδέρφια και οι αδερφές του αντιστάθηκαν. Κόσμος από τη γειτονιά κατέφθασε για να εμποδίσει τη σύλληψη. Τελικά ο δραπέτης συνελήφθη.

STEENOKKERZEEL – 25/6: Δεκάδες άτομα κατέλαβαν το εργοτάξιο ενός νέου κέντρου κράτησης μεταναστών, στο Steenokkerzeel, 15 χμλ. από τις Βρυξέλλες,που διαχειρίζονται οι εταιρίες BESIX και EIFFAGE. Μπλόκαραν τις εισόδους στο εργοτάξιο και ανέβηκαν στην οροφή. Όλες οι εργασίες σταμάτησαν για μια μέρα. Αναρτήθηκε πανό που έγραφε «Κανένα σύνορο, κανένα έθνος, σταματήστε τις απελάσεις» και «Ποτέ 127 bis» (127 bis είναι το ήδη υπάρχον κέντρο κράτησης).

BRUSSELS – Την Τρίτη 22 Ιουνίου, οι σιδηροδρομικές μεταφορές παρεμποδίστηκαν έντονα μετά από πέντε πράξεις σαμποτάζ. Για τρεις ώρες τα τρένα δεν κινήθηκαν. Μετά από φήμες για σαμποτάζ στα φρένα, η σιδηροδρομική εταιρία το αρνήθηκε και διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για τους επιβάτες.

TOURNAI – Ένα άτομο που συνελήφθη πέθανε μέσα σε κρατητήριο του  Doornik. Ο θάνατος αποδίδεται σε «ατύχημα». Συνελήφθη το προηγούμενο βράδυ επειδή ήταν μεθυσμένος και κρατήθηκε στη Γενική Διεύθυνση των Μπάτσων στη  Rue du Becquerelle στο Tournai. Το επόμενο πρωί, βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: