ΗΠΑ: Ακόμη μια "πράσινη" απόφαση του Ομπάμα

Η κοινή προεκλογική γλώσσα των Ομπάμα και Γ. Παπανδρέου, όπως καλά γνωρίζετε, ήταν η «πράσινη» ανάπτυξη. Και αν για τον Γιωργάκη είναι ένα απλό «είπα-ξείπα», όπως και τόσα άλλα, για τον Ομπάμα οι τραγικές συνέπειες της πετρελαιοκηλίδας της BP τσαλακώνουν λίγο το προφίλ του. Αστειότητες! Τρεις βδομάδες πριν το δυστύχημα της πετρελαιοκηλίδας, ο Ομπάμα πίεζε τη Γερουσία να διατηρήσει το status quo άντλησης πετρελαίου ανοικτά των αμερικανικών ακτών παρά τις αντίθετες προθέσεις πολλών Δημοκρατικών γερουσιαστών. Σήμερα, ο μετανοημένος και συντετριμμένος πρόεδρος έδωσε -μέσω της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας- το πράσινο φως για την συνέχιση εξόρυξης άνθρακα στα Απαλλάχια Όρη.

Συγκεκριμένα επιτρέπει στο Μηχανικό Σώμα Στρατού να ξεκινήσει τις εργασίες «απομάκρυνσης» του βουνού ώστε στη συνέχεια η Coal-Mac, θυγατρική του γίγαντα Αrch Coal, να συνεχίσει τις διαδικασίες εξόρυξης, που καταστρέφουν τόσο το περιβάλλον όσο και τη ποιότητα του νερού μέσω του υδροφόρου ορίζοντα. Είναι η πρώτη απόφαση αδειοδότησης εξόρυξης επιφάνειας βουνού μετά τις νέες κατευθυντήριες γραμμές εξόρυξης που είχαν εξαγγείλει οι Δημοκρατικοί.

Η αντίσταση σε αυτές τις αποφάσεις όπως είναι λογικό κλιμακώνονται μέσω τοπικών δράσεων ενώ έχει οριστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Οίκο στις 27 Σεπτέμβρη.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: