Το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» πριν τον ΑΚΟΥΣΙΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ

ΜΕ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου (2004), μπάτσοι απαγάγουν τον 6χρονο Βαγγέλη από τα χέρια των γονιών του Κώστα Παπανικολάου και Αδαμαντίας Παπαπαναγιωτάκη και τον οδηγούν σ’ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου «Αγλαΐας Κυριακού», όπου βρίσκεται απομονωμένος ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ.

Η υπόθεση αυτή έχει τις ρίζες της σε μια πολύχρονη στάση του Κώστα Παπανικολάου, που απ’ τα χρόνια της δικτατορίας μέχρι και σήμερα αρνείται να σκύψει το κεφάλι. Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια έντονη αντιπαράθεση του αγωνιστή με το αστυνομικό τμήμα Φαλήρου, περιοχή στην οποία ζει, και το οποίο έχει μηνύσει για πράξεις όπως: παράνομη κράτηση, σωματικές βλάβες κ.ά.

Δεν ήταν, λοιπόν, τυχαία η εισβολή 25 αστυνομικών που έγινε στο σπίτι τους το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Σπάνε τις πόρτες, μπροστά στο παιδί, αναστατώνουν το σπίτι ερευνώντας δήθεν «για όπλα και εκρηκτικά» και τελικά τους μεταφέρουν όλους στη ΓΑΔΑ, με τη δικαιολογία της «κακοποίησης ανηλίκου».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο πατέρας του μικρού δέχεται απειλές: «Ενοχλείς τους αστυνομικούς. Πρόσεχε: Θα πάρουμε το παιδί να το δει κοινωνικός λειτουργός», ενώ στη ΓΑΔΑ τους ρωτούν «αν του έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, αν το έχουν βαφτίσει» και «ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ;…», προειδοποιώντας πως θα προχωρήσουν το θέμα, αν δεν υπάρξει «συμμόρφωση με τις υποδείξεις».

Τελικά αφήνονται ελεύθεροι με μια τυπική συγνώμη για να προετοιμαστεί ο δεύτερος γύρος.

Και πραγματικά, λίγες μέρες αργότερα, στις 26 Νοεμβρίου, προχωρούν σε μια απερίγραπτου μίσους και εκδικητικότητας ενέργεια. Με ανώνυμες καταγγελίες, που υποστηρίζονται από την «Μη Κυβερνητική Οργάνωση – Χαμόγελο του Παιδιού» και με την κατασκευασμένη κατηγορία της «κακοποίησης ανηλίκου», τους αφαιρούν την επιμέλεια και με εντολή της εισαγγελέως Παπαταξιάρχη αρπάζουν το παιδί απ’ τα χέρια τους και το κλείνουν φρουρούμενο από ένοπλους στο Αγλαΐα Κυριακού. Και ενώ οι εξετάσεις, που γίνονται στο παιδί, αποδεικνύουν ότι δεν έχει με «κανένα τρόπο κακοποιηθεί», ο μικρός Βαγγέλης παραμένει φυλακισμένος και απομονωμένος από τους γονείς του, με μοναδική του «παρέα» τους ένοπλους έξω από το δωμάτιο του και τις επισκέψεις ατόμου από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τις τελευταίες μέρες ο Βαγγέλης έχει 39 πυρετό από ίωση, που το πιθανότερο είναι να προήλθε από τη μακρά παραμονή του σε νοσοκομειακό περιβάλλον, ενώ έχει χάσει ήδη 3 κιλά.

Στο δικαστήριο που γίνεται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου και ενώ, οι κατηγορίες για κακοποίηση του μικρού Βαγγέλη, αποδεικνύονται (όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο) ανυπόστατες, δεν αλλάζει η κατάσταση στο ελάχιστο.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη συνέχιση της προσπάθειας τρομοκράτησης ενός ανυπόταχτου ζευγαριού, που δεν έβαλε στην κρίση του κράτους και των θεσμών του, τη σχέση του και τη ζωή του παιδιού που δημιούργησαν.

Στεκόμαστε δίπλα στον Κώστα και την Αδαμαντία.

Ενώνουμε τη φωνή μας στο σύνθημα, που φώναζε ο σ. Κώστας Παπανικολάου έξω από το δωμάτιο του φυλακισμένου 6χρονου γιου του:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ!

Ας μη γελιόμαστε…

Η συγκεκριμένη επίθεση ενάντια στον Κώστα Παπανικολάου και τη σύντροφο του, και η φυλάκιση του εξάχρονου Βαγγέλη, που δοκιμάζει τις ανοχές και τις αντοχές μας, δεν είναι η μόνη.

Οι θηριωδίες των κυρίαρχων διασχίζουν τον πλανήτη απ’ τη μια άκρη, έως την άλλη. Η τρομοκρατία των κρατών περνά ΚΑΙ μέσα από το βασανισμό των συγγενών όσων δεν υποτάσσονται, αυτών που αγωνίζονται, εκείνων που δεν μπαίνουν στο μαντρί. Από το Ιράκ μέχρι την Παλαιστίνη κι από το Αφγανιστάν μέχρι την Τσετσενία, παιδιά χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των κρατών. Χιλιάδες σκοτωμένα παιδιά Τσετσένων, χιλιάδες παιδιά Αφγανών, ασπίδα προστασίας τα παιδιά του Ιράκ για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις των ανταρτών οι εγκληματίες κατακτητές, ενώ εδώ και πολλά χρόνια εν ψυχρώ δολοφονούνται τα παιδιά των παλαιστινίων από τα ανθρωπόμορφα κτήνη του ισραηλινού κράτους. Παλιά και μόνιμη συνταγή. Αιχμαλωτίζοντας, βασανίζοντας και σκοτώνοντας συγγενείς και παιδιά ανταρτών κι αγωνιστών, προσπαθούν να κάμψουν την αντίστασή τους. Από την αναφορά στη σφαγή των νηπίων του Ηρώδη, μέχρι και τα κρεματόρια που έστησαν οι ναζί, κατά τη διάρκεια της δεύτερης παγκόσμιας ανθρωποσφαγής, ο σκοπός παραμένει ίδιος: η υποταγή στις θελήσεις της εκάστοτε εξουσίας.

Ας μην εφησυχάζουμε…

Ο φασισμός δεν εκφράζεται ΜΟΝΟ από τις δυο – τρεις ψωραλέες φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις, που πολλές φορές χρησιμοποιούνται σαν παραπλανητικό εργαλείο για να δρουν απρόσκοπτα οι πλέον φασίζουσες οργανώσεις. Αυτές οι «αθώες» και «ανθρωπιστικές» οργανώσεις, στηρίζονται και εκπροσωπούνται από τα κέρινα ομοιώματα των απανταχού «πρεσβείρων καλής θέλησης». Στην προκειμένη περίπτωση το «Χαμόγελο του Παιδιού», μια ακόμη «Μη Κοινωφελής» Οργάνωση, «χρηματοδοτείται» από το συγκρότημα Βαρδινογιάννη, Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Ναυτεμπορική, Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και άλλους «κοινωφελείς» οργανισμούς. Συνεργάζεται στενά με την ασφάλεια και την εισαγγελία και είναι ένα από τα «μη κυβερνητικά» εργαλεία του κράτους, που οργανώνει νόμιμες απαγωγές κι εξαφανίσεις παιδιών (όπως η πρόσφατη –λόγω Ολυμπιάδας– των χιλιάδων «παιδιών των φαναριών»).

Συσπείρωση Αναρχικών και συντρόφισσες-οι

[Το κείμενο δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ φ. 34, Δεκέμβριος 2004. Μοιράστηκε επίσης κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 5 μμ,.

Η συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί μετά από κάλεσμα της Συσπείρωσης Αναρχικών και συντροφισσών/ων, με αφορμή την βίαιη αρπαγή, από μπάτσους και φυλάκιση, του 6χρονου γιου των Κώστα Παπανικολάου και της γυναίκας του Αδαμαντίας, Βαγγέλη, στις 26 Νοεμβρίου.

Υπήρχε επίσης μικροφωνική και είχαν αναρτηθεί πανό που έγραφαν:

ΜΕ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΔΟΝΤΙΑ ,ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ (6 ΧΡΟΝΩΝ),

και

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΣΙΣΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟΣ

Η απόφαση για την αποφυλάκισή του –ή μη– που επρόκειτο να βγει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκε όμως, γιατί οι δικαστές ήταν …πνιγμένοι στη δουλειά, ενώ υπόσχονται ότι θα αποφασίσουν τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου. Το μικρό παιδί, φυσικά, κρατείται ακόμα…

Τελικά, η απόφαση κοινοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2004. Σύμφωνα με αυτήν το δικαστήριο αποφάσισε, το παιδί να «αποφυλακιστεί υπό όρους»!!… Δηλαδή να επιστρέψει στο σπίτι του, αλλά υποχρεωτικά να τον επισκέπτεται κοινωνική λειτουργός κάθε εβδομάδα και να το παρακολουθεί παιδοψυχολόγος κάθε δεκαπέντε μέρες!]

Για τον Ακούσιο Εγκλεισμό των γονιών και τη νέα απαγωγή του μικρού Βαγγέλη εδώ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: