Επίθεση σε τράπεζες στη Βαρκελώνη

Δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε 3 τράπεζες στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 8/6.

«Τα ξημερώματα της 8ης Ιουνίου, χρησιμοποιήσαμε σφυριά για να επιτεθούμε σε υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Santuario στη συνοικία Caramel. Όλα τα παράθυρα και τα ATM σπάστηκαν.
Δεν παλεύουμε ενάντια στην κρίση, αλλά ενάντια στον καπιταλισμό.

Δεν παλεύουμε ενάντια στην κρίση επειδή πιστεύουμε ότι όσο μιλάνε γι’ αυτήν, η κατάστασή μας χειροτερεύει. Δεν παλεύουμε ενάντια στην κρίση, επειδή αν το κάναμε, θα καταλήγαμε να γυρίσουμε πίσω στις δουλειές μας, στη ρουτίνα του να πληρώνουμε για όλα, στη ρουτίνα του να εξουσιαζόμαστε κτλ.

Δεν παλεύουμε ενάντια στην κρίση, επειδή είναι η μορφή με την οποία ο καπιταλισμός ενδυναμώνει την κυριαρχία του. Δεν παλεύουμε ενάντια στην κρίση, επειδή είναι ένα επακόλουθο.

Παλεύουμε ενάντια στον καπιταλισμό που είναι η αιτία όλων κρίσεων που αντιμετωπίζουμε. Παλεύουμε ενάντια στο Κράτος που είναι υπεύθυνο για την υπεράσπιση του κεφαλαίου, διατηρώντας την κοινωνική ειρήνη.

Θέλαμε να επιτεθούμε στις τράπεζες επειδή είναι υπεύθυνες για τη μιζέρια μας. Αν και θέλαμε να κάνουμε ζημιά, η πράξη μας ήταν συμβολική. Θέλαμε να τις επιτεθούμε, αλλά θέλαμε επίσης να προσδιορίσουμε τον τρόπο που δρούμε.

Διάφορα συνθήματα που εξηγούν τους λόγους μας συνόδεψαν τς επιθέσεις. Ξέρουμε ότι αυτός ο κόσμος δεν θα πέσει μόνο με τα λόγια, και γι’ αυτό επιτιθόμαστε. Αλλά την ίδια στιγμή, καταλαβαίνουμε ότι κρατώντας την επίθεσή μας για τον εαυτό μας, θα είχαμε λίγα αποτελέσματα, και είναι αναγκαίο να μοιραστούμε αυτό τον αγώνα με άλλους, γι’ αυτό θέλουμε να γίνει κατανοητό όχι μόνο το περιεχόμενο αλλά επίσης και οι μορφές της πρακτικής μας».

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: