Βέλγιο: επιθέσεις και εμπρησμοί

Στην πόλη Kortrijk, στις 31/5 τα ξημερώματα, ένα γλυπτό που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο, και μπροστά στο νέο Δικαστικό Μέγαρο, στην οδό Beheerstraat 41, πυρπολήθηκε. Τοποθετήθηκε εκεί για να συμβολίζει το ότι η δικαιοσύνη τους είναι «ανοιχτή» σε όλους. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι σημαντικές.

Στις 27/5, στην πόλη Silly, έγινε δολιοφθορά σε δύο οχήματα σηματοδότησης της αστυνομίας. Τα λάστιχα σκίστηκαν και κόπηκαν καλώδια. Οι ζημιές ανέρχονται σε 70.000 ευρώ!

Στο μεταξύ, στη Λιέγη, στις 4/6, έγινε εμπρησμός σε εγκαταστάσεις του Δικαστικού Μεγάρου, σε ένα πάρκιγνκ που προορίζεται για δικαστές. Λίγες μέρες πριν, είχε γραφτεί το σύνθημα «Φωτιά στις Φυλακές!».

Ενώ στην ίδια πόλη, λίγες μέρες πριν, χιλιάδες άνθρωποι στερήθηκαν την καλωδιακή τους τηλεόραση, αφού πραγματοποιήθηκε δολιοφθορά στην καλωδιακή λήψη. Ενισχυτές αποσυνδέθηκαν και οι γεννήτριες δεν άντεξαν. Για πολλούς μήνες υπήρχε ένταση στην εταιρία, οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν μεγαλύτερους μισθούς. Το Μάιο έγινε απεργία 3 εβδομάδων. Το πρωί που έγινε το σαμποτάζ διεξάγονταν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο συνδικάτο και τη διοίκηση της εταιρίας. Το συνδικάτο δήλωσε ότι καταδικάζει την πράξη αυτή.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: