Συγκρούσεις στο Μεξικό με αφορμή απαγωγές παιδιών από συμμορίες

Κάτοικοι συγκρούονται με τους μπάτσους και καταλαμβάνουν λεωφορεία στο Τεπίτο (2/6).

Μεγάλες ομάδες κατοίκων στη σκληρή γειτονιά Τεπίτο της Πόλης του Μεξικό συγκρούστηκαν με τους μπάτσους την Τρίτη το βράδυ σε μια επεισοδιακή βραδιά που ξεκίνησε με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες για απαγωγές κάποιων παιδιών. Το πλήθος, κυρίως νεαροί και ανήλικα αγόρια, πολλοί με τα πρόσωπα καλυμμένα, πέταξαν πέτρες και μολότοφ κοκτέιλ στους μπάτσους σε πολλά σημεία του γνωστού μέρους El Universal.

Σε κάποια σημεία, νεαροί σταμάτησαν και κατέλαβαν ένα άδειο λεωφορείο που κάνει το γύρο της πόλης. Άλλα δύο δημοτικά λεωφορεία αναφέρθηκε ότι καταλήφθηκαν από οργισμένους νεαρούς. Δεκάδες συλλήψεις έκαναν οι μπάτσοι όταν σταμάτησαν τα λεωφορεία. Συνολικά 77 άτομα – οι 31 απ’ τους οποίους ήταν ανήλικοι – κρατήθηκαν και την Τετάρτη παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Περίπου 700 μπάτσοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Τρίτης.

Αργότερα κατέλαβαν ένα κεντρικό σταυροδρόμι όπου έχουν γίνει πολλές απαγωγές. Αλλά οι μπάτσοι λένε τώρα ότι δεν επιβεβαιώθηκε καμία πληροφορία για απαγωγή. Την Τετάρτη, η εφημερίδα Reforma ανέφερε ότι η μητέρα του φερόμενου ως απαχθέντος παιδιού «ομολόγησε» ότι η ιστορία δεν είναι αληθινή.

Παρ’όλα αυτά οι κάτοικοι του Τεπίτο είναι πεπεισμένοι ότι γίνονται απαγωγές παιδιών.

Μπορείτε να δείτε βίντεο από παλαιότερη κινητοποίηση εδώ.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: