ΗΠΑ: Καήκαν σημαίες την ημέρα εθνικής μνήμης…

Ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός αμερικάνικων σημαιών καταστράφηκαν σε αρκετές πόλεις της Αμερικής, κατά τη διάρκεια της «Ημέρας μνήμης».

Ενδεικτικά στο Ohio  κάηκαν 25 σημαίες και καταστράφηκαν οι ιστοί τους , στους δρόμους Saunders Drive και  Morgan Street, δρόμοι όπου θα πέρναγε η παρέλαση.  Την προηγούμενη Τρίτη  οι μπάτσοι πραγματοποιούσαν ελέγχους πόρτα-πόρτα για να εντοπίσουν τους δράστες. Τουλάχιστον μια ένωση εθνικιστών βετεράνων έχει ζητήσει τη δίωξη των δραστών.

Σημαίες επίσης καήκαν στην Μινεάπολη, και στο Ντένβερ. Ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης εθνικής οργάνωσης βετεράνων ζήτησε να περατωθεί με άμεσα αποτελέσματα η έρευνα που γίνεται σε τρεις πολιτείες. Σε περίπτωση συλλήψεων, οι κατηγορίες θα είναι βαριές και θα αφορούν εγκληματική ενέργεια και εμπρησμό.

Η ημέρα μνήμης γιορτάζεται το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάη και αφορά τους στρατιώτες που πέθαναν σε υπηρεσία. Φαίνεται όμως πως ούτε στην Αμερική πείθονται για τον απελευθερωτικό ρόλο του στρατού και του κράτους και κάποιοι αποφάσισαν να το δηλώσουν έμπρακτα…

Δημοσιεύτηκε από Ε. από συλλογικότητα anarchy press gr
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: