ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΙΡΜΑΝΙ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΨΥΧΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ…

«Ισχύουν τα συμφωνηθέντα, αλλά όλα είναι ανοικτά», ψέλλισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μπροστά στις «νέες» (;) απαιτήσεις της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Και ποιες είναι αυτές; Να εφαρμοστεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ως το 2015 και όχι ως το 2018, να δίνεται πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας (αντί στα 37) και να επιβάλλεται ποινή 6% για κάθε έτος σε όποιον εργαζόμενο επιθυμεί να μπει σε καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης, να μειωθούν οι συντάξεις σε διαζευγμένες και άγαμες, να μην δίδονται συντάξεις χηρείας κάτω από τα 50 έτη, ενώ σε χήρες κάτω των 65 να υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και τέλος (;) να μειωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία σε τρία, χωρίς καμία εξαίρεση.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός εργασίας Α. Λοβέρδος καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις να συζητήσουν στις 31 Μαΐου για την «μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας», δηλαδή μ’ άλλα λόγια να συμφωνήσουν στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, στην μείωση του εφ’ άπαξ, στην μείωση των μισθών για νέους κάτω των 25 ετών, που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά και άλλα συμπαθή και ωραία…

Η επέλαση μ’ άλλα λόγια συνεχίζεται.

Με άγριους ρυθμούς, αλλά και με ολοφάνερες διαθέσεις και στόχους. Όπως είναι γνωστό τα δάνεια που «εξασφάλισε» το ελληνικό κράτος θα δίνονται με δόσεις και υπό όρους. Ο έλεγχος θα είναι συνεχής και ανά πάσα στιγμή θα υπάρχει η δυνατότητα από την «τρόικα» να αναστείλει την «συμφωνία διάσωσης». Τα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας περιέχουν την ρητή υποχρέωση του ελληνικού κράτους να αποπληρώσει μέσα σε τρία χρόνια το ποσό των 80 δις ευρώ που θα πάρει από τα κράτη της ευρωζώνης.

Και μπορεί υπό άλλες συνθήκες να ήταν αναμενόμενο η διάθεση των ντόπιων εξουσιαστών να παρουσιάσουν «νίκες» προσφέροντας κάποια ψίχουλα ως δώρο στους υπηκόους τους, κερδισμένο μάλιστα «μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις», αλλά όπως φαίνεται ούτε καν αυτή την ευχέρεια έχουν πλέον.

Στην ίδια ρότα το βρετανικό και το ιταλικό κράτος αναγγέλλουν την έναρξη δεκαετούς προγράμματος «λιτότητας», ενώ και το γερμανικό κράτος σφίγγει τα λουριά για να δώσει δήθεν το καλό παράδειγμα.

Και εις άλλα (μέτρα) με υγεία λοιπόν…

(Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών)
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: