Εκτεταμένες προσαγωγές και αποκλεισμοί χώρων πριν την πορεία της 20 Μαΐου 2010

Σε ευρείας κλίμακας προσαγωγές επιδόθηκαν οι δυνάμεις της κρατικής βίας πριν από το ξεκίνημα της συγκέντρωσης και της πορείας που είχαν καλέσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

[10:40] Μετά από συντονισμένες κινήσεις μοτοσικλετιστών ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ περικυκλώνονται τα Εξάρχεια και η ευρύτερη περιοχή μέχρι και την Πατησίων. Μπάτσοι καταφθάνουν έξω από το χώρο του ΝΟΣΟΤΡΟΣ και πραγματοποιούν προσαγωγές. Κάποια στιγμή επιχειρούν να εισβάλουν στο χώρο.

[11:00] Η περιοχή γύρω από τα γραφεία της Αναρχικής Αρχειοθήκης βρίσκεται περικυκλωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και δεκάδες ασφαλίτες. Τα τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς Μετσόβου-Μπουμπουλίνας-Ηρακλείου-Ρεθύμνου και οι δρόμοι που οδηγούν στο Μουσείο και το χώρο της συγκέντρωσης έχουν μπλοκαριστεί από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους.

[11:10] Άτομα που κινούνται επί της οδού Σαριπόλου (10 μέτρα από την είσοδο των γραφείων της Αναρχικής Αρχειοθήκης και της Συσπείρωσης Αναρχικών), μεταφέροντας πανώ με σκοπό να μεταβούν στη συγκέντρωση, περικυκλώνονται από ασφαλίτες ΔΙΑΣ και ΜΑΤ που βρίσκονται στην οδό Μετσόβου και οδηγούνται στις διμοιρίες που έχουν «σταθμεύσει» στη γωνία Ρεθύμνου και Βασιλέως Ηρακλείου. Οποιοσδήποτε κινείται προς το χώρο της συγκέντρωσης ελέγχεται ή και προσάγεται. Οι σύντροφοι της Συσπείρωσης Αναρχικών που έχουν μεταβεί προκειμένου να μεταφέρουν τα πανώ στο χώρο της συγκέντρωσης έχουν αποκλειστεί από τις προσβάσεις στο χώρο της συγκέντρωσης και εξαναγκάζονται να παραμείνουν στην Αναρχική Αρχειοθήκη. Προσαγωγές γίνονται σε διάφορα σημεία της συγκέντρωσης.

[11:25] Τα άτομα που βρίσκονται στο Νοσότρος αφήνονται να μεταβούν με τα πανώ τους στο Μουσείο, αφού προηγουμένως καταγράφονται τα στοιχεία τους από τους μπάτσους.

[12:00] ΠΑΜΕ-ΚΚΕ: «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», αλλά αλλάζει πορεία και αντί για το Σύνταγμα περνά από το υπουργείο Εργασίας για να καταλήξει στο Θησείο.

[12:10] Ήδη η πορεία έχει ξεκινήσει. Οι ΓΣΕΕδες μπαίνουν επικεφαλής της πορείας κινούμενοι μέσω της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου. Άγνωστος είναι ο αριθμός των μέχρι τώρα προσαγωγών, που σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες προσεγγίζουν τα 70 άτομα.

[12:35] «Λύεται» η πολιορκία της περιοχής γύρω από τα γραφεία της Αναρχικής Αρχειοθήκης.

[12:45] Μετά το ύψος της οδού Στουρνάρα το αναρχικό μπλοκ δέχεται την «επίσκεψη» ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ που τοποθετούνται στα αριστερά και δεξιά όχι μόνο του αναρχικού μπλοκ αλλά «αγκαλιάζουν» και άλλα μπλοκ της πορείας.

[12:55] Η κεφαλή της πορείας έχει προσπεράσει το Σύνταγμα και κατεβαίνει την πανεπιστημίου ενώ ένα μεγάλο κομμάτι των διαδηλωτών παραμένει.

[13:00] Συνθήματα φωνάζονται έξω από τη Βουλή.

[13:30] «Καταλαμβάνεται» ο χώρος μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από διαδηλωτές.

[13.40] Το αναρχικό μπλοκ βρίσκεται μπροστά στη Βουλή. Φωνάζονται συνθήματα.

[14:15] Αριστερά μπλοκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) ανεβαίνουν από την Όθωνος και αρχικά φαίνεται ότι θα παραμείνουν στη βουλή, κάνουν όμως μόνο μια μικρή στάση και συνεχίζουν προς την Πανεπιστημίου. Ακολουθούν και τα πανώ των αριστερών σωματείων που ήταν ως εκείνη την ώρα έξω από τη βουλή. Ο κόσμος που είχε παραμείνει έξω από τη Βουλή αποσύρεται τμηματικά. Σε όλη τη διάρκεια της ελεγχόμενης από συνδικάτα και κώμματα  «κατάληψης» του χώρου μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη δεν υπήρξε καμιά προσπάθεια να ανέβει ο κόσμος στη βουλή.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: