Ιταλία: Επιδρομή σε καταυλισμό μεταναστών, έφοδος σε καταλήψεις, επίθεση σε κομματικά γραφεία και απόπειρα απόδρασης από φυλακές

Χθες τα ξημερώματα, εκατοντάδες μπάτσοι έκαναν επιδρομή στον καταυλισμό των Ρομ στη via Triboniano στο Μιλάνο. Η αποστολή τους ήταν η έξωση κάποιων οικογενειών. Περίμεναν το σχολικό λεωφορείο να φύγει για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους. Αλλά μια έκπληξη τους περίμενε…

… φλεγόμενα αυτοκίνητα, οδοφράγματα με ξύλα, φιάλες γκαζιού κ.ά., και πάνω απ’ όλα, όλος ο καταυλισμός εναντίον τους.

Έφοδος σε στέκια και σύλληψη 3 ατόμων

Στις 12 Μάη σε μια επιχείρηση των Digos εναντίον κάποιων αναρχικών στεκιών στο Τορίνο, συνελήφθησαν τρία άτομα και έγιναν έρευνες στα σπίτια τεσσάρων.

Φαίνεται ότι η νέα αυτή επιχείρηση των μπάτσων σχετίζεται με την έξωση του στεκιού L’Ostile που έγινε στις 10/12/2009.

Γύρω στις 6 το πρωί έγινε η έφοδος στις καταλήψεις Asylum, Baroque, Mezcal, Askatasuna) όπου προκλήθηκαν ζημιές από τους μπάτσους, και σε σπίτια.

Συζήτηση καλέστηκε για την ίδια μέρα στην κατάληψη Mezcal.

Επίθεση στα γραφεία της Λίγκας του Βορρά

Μιλάνο, 8 Μάη: Η είσοδος των γραφείων της Λίγκας του Βορρά, που βρίσκεται στην Piazza XXIV Maggio στο Μιλάνο, έγινε στόχος επίθεσης.

Οι ηγέτες της Λίγκας δήλωσαν ότι: «οι απειλές και η βία δε θα μας σταματήσουν. Η δέσμευσή μας είναι η προστασία των πολιτών του Μιλάνου.

Η νέα «τάση» κάποιων τοπικών αρχόντων στην Ιταλία είναι η απαγόρευση του «κεμπάπ» (!!!) για να μη… «μολυνθεί» η τοπική κουλτούρα!

Απόπειρα απόδρασης με τούνελ (Ανκόνα 11 Μάη)!

Ενώ οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες στα μπουντρούμια των ιταλικών φυλακών αυξάνονται (25 θάνατοι από τις αρχές του έτους) και η βαναυσότητα των εξουσιαστών ξεδιπλώνεται μέσα στις φυλακές, η απόπειρα απόδρασης κάποιων κρατούμενων θυμίζει ότι το πάθος για ελευθερία είναι πιο μεγάλο και πιο ισχυρό, και ότι οι δικαστικές ποινές που κρατάνε το σώμα εγκλωβισμένο δε μπορούν να λυγίσουν την ψυχή.

Στις φυλακές της Ανκόνα, δύο κρατούμενοι, ο B.C., 54 ετών από την Αφρική και ο L.M., 49 ετών από την Κατάνια, κρατούμενοι και οι δύο στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας, κατάφεραν με ένα κουτάλι και ένα καρφί να σκάψουν ένα τούνελ διαστάσεων 22 εκ. Χ 30. Δυστυχώς ανακαλύφθηκαν πριν προλάβουν να το αποτελειώσουν.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: