Σαμποτάζ σε σκαπτικά μηχανήματα στη Σκωτία

Μια ανώνυμη ανάληψη ευθύνης εμφανίστηκε στο διαδίκτυο στις 12/4. Άγνωστοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για το σαμποτάζ σε σκαπτικές μηχανές, που τις κατέστησε αχρησιμοποίητες.
Στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεις ενάντια στην εξόρυξη άνθρακα.Η εταιρία Scottish Coal χρησιμοποιώντας τεράστια μηχανήματα προξενεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον στην κοιλάδα Douglas.
Η ανάληψη ευθύνης αναφέρει:
«Τις πρώτες πρωινές ώρες μηχανήματα στο Mainshill σαμποταρίστηκαν. Δύο Caterpillar D9T και ένα σκαπτικό 170 τόνων, ένα O&K RH90 έγιναν στόχος και δε θα δουλέψουν σήμερα. Θα στοιχίσει πολλά στην Scottish Coal.
Μια καμπάνια σαμποτάζ στο Mainshill έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί ακόμα κι όταν ξεκινήσει η δουλειά στο ορυχείο. Το μόνο που έχει αλλάξει από την έξωση του Κάμπινγκ Αλληλεγγύης του Mainshill είναι ότι οι μηχανές στο εργοτάξιο είναι μεγαλύτερες και ακριβότερες. Οι μηχανές στο εργοτάξιο του Mainshill και σε άλλα στη Σκωτία, είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Το σαμποτάζ στην βιομηχανία άνθρακα θα συνεχιστεί ώσπου να σταματήσει η ανάπτυξή της. Αυτή η δράση έγινε από αυτόνομους περιβαλλοντικούς αγωνιστές που είναι αλληλέγγυοι με το λαό του South Lanarkshire που παλεύουν να σώσουν την κοινότητά τους και την υγεία τους από τη βιομηχανία άνθρακα. Έγινε επίσης σε ένδειξη αλληλεγγύης με λαούς στον κόσμο, όπως στην Κολούμπια και την Ινδία, που παλεύουν για τις ζωές τους ενάντια στη βιομηχανία άνθρακα.
Ζήτω το Mainshill – la lucha sigue!»
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: