Κυκλοφορεί η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ φύλλο 94

Από την Τρίτη 4 Μαΐου, κυκλοφορεί το φύλλο 94 (Μαΐου 2010) της μηνιαίας πανελλαδικής αναρχικής εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ακολουθεί το προλογικό κείμενο αυτής της έκδοσης:

Ο Παπανδρέου, την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις, αναμένεται με διάγγελμα στους υπηκόους να δικαιολογήσει την σφαγή των «αμνών», να αυτοχρισθεί «εθνικός σωτήρας» και να ζητήσει υπομονή και κοινωνική εγκαρτέρηση για όσο χρονικό διάστημα παραμείνει η χώρα στο «γύψο». Φυσικά οι θεράποντες ιατροί έχουν διαμηνύσει ότι η «θεραπεία» είναι αναπόφευκτη, θα κρατήσει για πολλά χρόνια και είναι πιθανό να απαιτήσει «ακρωτηριασμούς» για να «σωθεί» ο ασθενής…

Και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης είναι γεγονός. Στις συνεχείς συσκέψεις στην «άτυπη ομάδα» διαχείρισης κρίσεων συμμετέχουν ο υπουργός δημόσιας τάξης και ο υπουργός αμύνης, ενώ οι εξελίξεις στο μέτωπο της πάταξης της «τρομοκρατίας» είναι σχεδόν καθημερινές.

Την ίδια στιγμή εκλεκτά και μη εξαιρετέα παπαγαλάκια προτείνουν «ακραία» σενάρια: αναστολή άρθρων του Συντάγματος, που αφορούν τις συναθροίσεις και τις απεργίες, περιορισμό του Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, αφού δεν έχει καμία λαϊκή εντολή για την προσφυγή στο μηχανισμό «διάσωσης» του ΔΝΤ και της Ε.Ε., ενεργοποίηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» και αξιοποίηση προσωπικοτήτων για την εξασφάλιση της «εθνικής επιβίωσης».

Φυσικά ένα είναι σίγουρο. Είτε με το μαστίγιο είτε με το καρότο οι εξουσιαστές θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους. Είτε ξαναστηθεί για μιαν ακόμη φορά ένα σκηνικό «κάθαρσης», ώστε να «τιμωρηθούν οι επίορκοι πολιτικοί, και να δημευθούν οι περιουσίες τους», όπως αιτείται ο θίασος των εξυγιαντών του πολιτικού κόσμου, είτε επιλεγούν πιο «αναίμακτες» λύσεις.

Το χάπι όμως αυτό δεν θεωρείται καθόλου σίγουρο για τον κατευνασμό της κοινωνικής οργής. Ούτε η καλλιέργεια ενοχικών συμπλεγμάτων, ή ενεργοποίηση «εθνικών» αντανακλαστικών. Η «προσαρμογή» των «απείθαρχων και τεμπέληδων» θα είναι ιδιαίτερα βίαιη, σαρωτική όσον αφορά τους ρυθμούς και χωρίς την δυνατότητα να καλλιεργεί αυταπάτες. Ετοιμάζονται και δεν το κρύβουν για την αντιμετώπιση του επόμενου ξεσηκωμού.

Γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται, φυσικά, να ξεσπάσει με αφορμή τις «ντουφεκιές» στον αέρα, με τις οποίες μοιάζουν οι 24ωρες ονομαζόμενες και προειδοποιητικές (μάλλον με διάθεση αυτοσαρκασμού) απεργιακές κινητοποιήσεις των κοινωνικά ανυπόληπτων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Γνωρίζουν ότι η αριστερά είναι απλά ανίκανη να ελέγξει τις κοινωνικές αντιδράσεις ή να «πυροδοτήσει» ελεγχόμενες εκτονωτικές «εκρήξεις».

Γνωρίζουν τέλος ότι όσο αναπάντεχη και ασήμαντη να είναι η αφορμή για μια νέα εξέγερση, άλλο τόσο σφοδρή θα είναι η παρουσία του οργισμένου πλήθους και άλλο τόσο στοχευόμενη. Φθάνει, τότε, να μην υποχωρήσουμε για μερικά ψίχουλα. Να μην εγκαταλείψουμε τους δρόμους για τίποτα λιγότερο από την αναρχία. Να τους διώξουμε όλους και να μην έρθει στην θέση τους κανένας.

Περισσότερα

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: