Ειδήσεις από Γαλλία-Ιταλία-Ελβετία

Γαλλία: 300 άτομα διαδηλώνουν για τον Umüt, που σκοτώθηκε από τους μπάτσους

Στις 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σιωπηλή πορεία στη Λυόν για τον Umüt, που δολοφονήθηκε από μπάτσους στην Ελβετία. Ζούσε στο Vaulx-en-Velin, και πολλοί φίλοι και γείτονες συμμετείχαν στην πορεία αυτή.

Ήταν μόνο 18 χρονών! Συμμετείχε σε μια κλοπή 3 αμαξιών από αντιπροσωπεία. Οι μπάτσοι οργάνωσαν ένα τεράστιο μπλόκο της περιοχής. Το αμάξι όπου βρισκόταν ο Umut σταμάτησε, δεν είχαν όπλα. Ένας μπάτσος άνοιξε πυρ, πυροβόλησε 7 φορές, σκοτώνοντας τον Umüt. Ο αδερφός του που ήρθε μερικές μέρες αργότερα για την κηδεία του συνελήφθη και είναι ακόμα υπό κράτηση.

Ένα από τα πανό έγραφε: «Δολοφονήθηκε από μπάτσο, που είναι η δικαιοσύνη;» και «Χωρίς δίκη, η θανατική ποινή υπάρχει ακόμα».

Γαλλία: Σαμποτάζ σε λεωφορεία του CIF

Τη νύχτα της Πέμπτης (29/4) προς Παρασκευή 14 λεωφορεία του CIF δέχτηκαν επίθεση στο Dammartin-en-Goële (Seine et Marne). Συνδικαλιστές εξέφρασαν φόβους για κλιμάκωση των επιθέσεων, μετά τις επιθέσεις και τον προηγούμενο μήνα στο Seine-Saint-Denis. Οθόνες αποτραβήχτηκαν έξω και κλειδιά σπάστηκαν μέσα στις κλειδαριές των λεωφορείων που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ της εταιρίας.

Ιταλία – Μπολόνια (22/4): Επίθεση δέχτηκε η πανεπιστημιακή εταιρία κρέατος Concerta στην piazza Puntoni. Η επίθεση έγινε για αλληλεγγύη στους έγκλειστους των κέντρων κράτησης μεταναστών (CIE). Τέσσερις-πέντε μασκοφόροι με σφυριά έσπασαν τα παράθυρα στο πίσω μέρος του κτιρίου. Δίπλα βρέθηκαν συνθήματα «ΝΟ CIE».
Η Concerta παράγει κρέας για τα κέντρα κράτησης και για τη φοιτητική εστία. Είναι η δεύτερη πράξη βίας ενάντιά της, πριν απ’ αυτό στις 17/18 Μαρτίου ξεφουσκώθηκαν τα λάστιχα σε 6 οχήματά της έξω από το ρεστοράν Capolinea.
Ιταλία-Νάπ0λη (1/5): Επίθεση με οξύ, μπογιά και σφυριά δέχτηκαν 4 μηχανήματα ανάληψης στην πόλη, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς κρατούμενους του ελληνικού κράτους που κατηγορούνται για ληστείες.
Γαλλία – Essigny-le-Grand (Aisne): Έγινε σαμποτάζ σε κάμερα κυκλοφορίας. Στις 21/4, η κάμερα του δρόμου D1 αποτραβήχτηκε. Είναι η τρίτη κατά σειρά δολιοφθορά σε κάμερα στην περοιχή.
Rüschlikon (Ελβετία): Σχετικά με την επίθεση σε μελλοντικό κέντρο νανοτεχνολογίας της IBM

Στα μέσα Απριλίου συνελήφθησαν τρία άτομα που ήρθαν από την Ιταλία. Θεωρούνται ύποπτοι για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο της IBM στο Rüschlikon.

Αυτό το ερευνητικό κέντρο και οι μελλοντικές του εγκαταστάσεις προορίζονται για έρευνες πάνω στη νανοτεχνολογία. Σε έλεγχο ρουτίνας συνελήφθησαν αυτά τα τρία άτομα στη Ζυρίχη στις 15/4.

Σύμφωνα με τους μπάτσους, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και μια ανάληψη ευθύνης από την ομάδα «Il Silvestre» που θεωρείται οικο-τρομοκρατική.

Γαλλία: Απόπειρα εμπρησμου έγινε στο σπίτι του Δημάρχου του Montfermeil

Σύμφωνα με τον τύπο, άγνωστοι δράστες, φορώντας μάσκες, προσπάθησαν να κάψουν το σπίτι του Xavier Lemoine, την Παρασκευή το βράδυ (23/4). Εύφλεκτο υγρό πετάχτηκε στους τοίχους και μπήκε φωτιά. Προκλήθηκαν μικρές ζημιές.

Γαλλία – Καέν: Το σχολείο Viera-da-Silva έγινε στόχος εμπρησμού στις 25/4.

Περίπου 220 μαθητές έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία για να παρακολουθήσουν μαθήματα. Δεν υπήρχε ρεύμα ούτε αίθουσα σίτισης. Οι μαθητές θα επέστρεφαν στη φυλακή τους σε μερικές μέρες.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: