Γαλλία: σαμποτάζ κατά τη διάρκεια απεργίας και δράση αλληλεγγύης στους μετανάστες

– 14 Απρίλη: Στο Moissy-Cramayel ( Seine et Marne), το πρωί στις 11.40 πυρπολήθηκε ένα λεωφορείο της εταιρίας Véolia, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien. Η φωτιά μπήκε μισή ώρα μετά το σπάσιμο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα συνδικάτα και τη διοίκηση της εταιρίας μεταφορών. Το 80% των οδηγών απεργούν από τις 4 Απριλίου.

13 Απρίλη: Τα ξημερώματα, στη Ντιζόν, πυρπολήθηκαν 3 βαν του Ερυθρού Σταυρού. Βρέθηκε γραμμένο το σύνθημα «Διαχειρίζεται και κερδοσκοπεί από τα γκέτο των φτωχών» παραδίπλα. Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο:

«Ο Ερυθρός Σταυρός διαχειρίζεται το φτωχό πληθυσμό, έχει τον ίσιο σάπιο ρόλο. Η πολυπρόβλητη «ανθρωπιστική» βοήθεια προβάλλει τους ειδικούς που κερδίζουν πρεστίζ και μετρητά, και έχουν κάθε λόγο να κρατάνε τις θέσεις τους, εμποδίζοντας όταν χρειάζεται την άμεση αμοιβαία βοήθεια ανάμεσα στους ανθρώπους… Τα όργανα της καταστολής τους δε μπόρεσαν να εμποδίσουν τους εξεγερμένους («αντι»τρομοκρατική έρευνα για πράξεις αλληλεγγύης στους φυλακισμένους των κέντρων κράτησης, στο Παρίσι, στο Τορίνο, και κάθε φυλακή…). Όντως, ένα από τα ιταλικά κέντρα κράτησης (CIE) που διαχειρίζεται ο Ερυθρός Σταυρός κάηκε στις 29 Μαρτίου. Στο CIE του Μιλάνου, άλλοι κρατούμενοι άρχισαν απεργία πείνας για να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Όχι στην κοινωνική μιζέρια και τους συν-διοικητές! Αλληλεγγύη σε όλους τους εξεγερμένους, φυλακισμένους, ελεύθερους και/ή κρατούμενους από τους μπάτσους. Καλή απόδραση στους αποδράσαντες!»

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: