ΔΝΤ-ΔΙΑΣ χέρι χέρι…

Παράλληλα με την αναπόφευκτη (sic!) προσφυγή στο ΔΝΤ που ετοιμάζουν οι ευαίσθητοι πολιτικοί και οι ελβετόψυχοι επιχειρηματίες και λοιποί καρχαρίες, παρουσιάζεται νυχθημερόν μια νέα δόση… ασφάλειας στους πολίτες. Έτσι, λοιπόν, το δίπολο «τρομοκρατία»-εγκληματικότητα προβάλλεται ως μέγιστος εχθρός και οι καλοθελητές των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης προωθούν ένα πλέγμα από κάμερες, περιπολίες, μηχανοκίνητες ομάδες μπάτσων κτλ. ως αναγκαίο για την… ασφάλεια του πολίτη.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει ως φύλακες άγγελους τους μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ, βγάζοντας μάλιστα και στατιστικά στοιχεία για μείωση της εγκληματικότητας στην περίοδο που κυκλοφορούν στους δρόμους της «συμπρωτεύουσας».

«Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες οι δικυκλιστές των ομάδων ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν συνολικά 1.780 ελέγχους υπόπτων, 168 προσαγωγές ατόμων και 85 συλλήψεις για σοβαρά αδικήματα, ενώ παρείχαν συνδρομή σε 630 περιστατικά.
Σήμερα, στη δίκυκλη αστυνόμευση συμμετέχουν 434 αστυνομικοί σε τρεις βάρδιες και καλύπτουν 34 τομείς του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.»

Αυτά γράφει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, μην κρύβοντας την υποστήριξή της στους ένστολους τραμπούκους.

Η πραγματικότητα, βέβαια, και μπορεί ο καθένας να την αντιληφθεί στο δρόμο, είναι ότι κυρίως οι μικροπωλητές κι οι διάφοροι φτωχοδιάβολοι απειλούνται απ’ την παρουσία του… ΔΙΑ, και έτσι τα συμφέροντα των μαγαζατόρων θα προστατευθούν ακόμα περισσότερο, μέρες κρίσης που είναι…

Έχει κανείς αμφιβολία ότι ο στόχος είναι να εμπεδωθεί στο μυαλό του… πολίτη η χρησιμότητα της μπατσοκρατίας; Μήπως θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή και μια εναρμόνιση με πολιτικές «καθαρών χεριών», μια νέα κάθαρση, μια «πολιτική λύση» ίσως, γιατί όχι μια «διαφάνεια» και «απόδοση δικαιοσύνης», όπως προτείνουν και διάφοροι τηλε-σωτήρες, μέσα από τη σύλληψη και καταδίκη (για τα μάτια του κόσμου φυσικά) κάποιων μεγαλο-λαμόγιων;

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: