Τελευταίες εξελίξεις στις ΗΠΑ

• Ο διαδηλωτής Julio Rodriguez συνελήφθη στις 17/4 στο κέντρο του Λος Άντζελες σε διαδήλωση εναντίον της «λευκής ανωτερότητας» (white supremacy). Ο Julio έχει συμμετέχει στον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό της Guadalajara, σε Επιτροπές για Καλύτερο Περιβάλλον του Πάρκου Huntington και σε άλλα εγχειρήματα.

Κρατείται κατηγορούμενος για «Επίθεση με φονικό όπλο εναντίον αστυνομικού ή πυροσβέστη». Η δίκη του ορίστηκε για τις 20/4 και η εγγύησή του είναι 50.000 δολ.

• Στις 12/4 αναρχικοί αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση σε κρατικό ίδρυμα που σχετίζεται με το «σωφρονισμό» (εγγυήσεις, αναστολές κτλ.): «Σπάσαμε το Κοινοτικό Σωφρονιστικό Κέντρο στο Πόρτλαντ για να στείλουμε ένα μήνυμα…

Για μια ελεύθερη και ισότιμη κοινωνία! Για την αναρχία!»

• Στις 20 Απρίλη θα δικαστούν και δύο συλληφθέντες από την ομάδα «State Street 29» που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια πορείας στην πόλη Olympia, κατά την οποία προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και εταιρίες. Η πορεία εκείνη είχε γίνει σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις Κινητοποιήσεις Ενάντια στην Κρατική Βία στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

• Δύο γυναίκες συνελήφθησαν στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο στις 14/4, αφού έγινε εισβολή ομάδας ατόμων σε κτίριο του πανεπιστημίου με σκοπό να το καταλάβουν. Οι δύο γυναίκες, που δεν φοιτούν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, ήταν ανάμεσα στα 19 άτομα που πήγαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Cesar Chavez γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Η αστυνομία του πανεπιστημίου έριξε σπρέι πιπεριού στις 2 διαδηλώτριες όταν αντιστάθηκαν και τις συνέλαβε. Οι άλλοι διαδηλωτές διαλύθηκαν αλλά παρέμειναν μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Η διαδήλωση έγινε σε απάντηση στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το πανεπιστήμιο σε 11 φοιτητές, κατά τη διάρκεια μιας κινητοποίησης το Δεκέμβριο, κατά την οποία διαδηλωτές οχυρώθηκαν μέσα σε οικονομική σχολή για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των διδάκτρων. Σε εκείνη τη δράση είχαν συλληφθεί 25 διαδηλωτές όταν οι μπάτσοι έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου για να μπουν μέσα. Οι 11 φοιτητές είχαν συμφωνήσει να πληρώσουν πρόστιμο 50 δολ. ο καθένας, αλλά εξοργίστηκαν όταν έμαθαν ότι το πρόστιμο είχε γίνει 750 δολ. Κινδυνεύουν τώρα να διαγραφούν από τις σχολές τους αν δε τα πληρώσουν.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: