Μεξικό: Δολοφονία δύο παιδιών απο στρατιώτες

Τα ναρκωτικά δεν φθάνουν στα παιδιά σας…τα δολοφονούμε εμείς

Μεξικανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον οχήματος, χωρίς κανένα προφανή λόγο, και τραυμάτισαν θανάσιμα δυο παιδιά. Στο βαν βρίσκονταν 4 ενήλικες και 7 παιδιά και επέστρεφαν από εκδρομή, την κυριακή 4 Απρίλη. Λόγω του αυξημένου ναρκω-εμπορίου και των πολλών δολοφονιών που έχουν υπάρξει μεταξύ των συμμοριών αλλά και του κράτους είναι αρκετά τα σημεία ελεγχου από μεξικανούς στρατιώτες.

Ο οδηγός του οχήματος φθάνοντας στο σημείο ελέγχου επιβράδυνε αλλά οι στρατιώτες δεν του έκαναν σήμα για να σταματήσει. Ξαφνικά και ενώ είχε διανύσει λίγα μέτρα απο το σημείο ελέγχου οι στρατιώτες πυροβολούν αδιακρίτως με αποτέλεσμα δυο παιδιά να τραυματιστούν θανάσιμα. Οι ριπές των δολοφόνων δεν σταμάτησαν ούτε όταν ο ένας πατέρας βγήκε έξω με το νεκρό παιδί του και τους ζητούσε να σταματήσουν γιατί υπήρχαν και άλλα παιδιά. Τον αγνόησαν με αποτέλεσμα το δεύτερο θύμα.

Από τη πρώτη στιγμή το Associated Press, έκανε λόγο για «δύο παιδιά νεκρά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού μεταξύ ανταλλαγής πυροβολισμών», φυσικά ανταλλαγή πυροβολισμών δεν υπήρξε και μόλις κατέρρευσε και αυτή η εκδοχή τότε εφηύραν ότι η ανταλλαγή έγινε μεταξύ στρατιωτών και μελών καρτέλ ναρκωτικων και οτι τα παιδιά ήταν θύματα διασταυρωμένων πυρών. Ασφαλώς η οικογένεια των θυμάτων διευκρινίζει οτι οι μόνοι ένοπολοι που υπήρξαν στο συμβάν ήταν οι στρατιώτες.

Γενικά η συγκεκριμένη είδηση θάφτηκε απο τα διεθνή ΜΜΕ, ίσως επειδή οι σχεδιασμοί των κρατούντων για τη διακίνηση και τον έλεγχο των ναρκωτικών δεν «σηκώνουν» αθώα θύματα.

Δημοσιεύθηκε απο τον Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: