Έφοδος σε σπίτι από μπάτσους που κυνηγάνε το ALF στις ΗΠΑ

Μπάτσοι του FBI και άλλων υπηρεσιών έκαναν έφοδο στο σπίτι γνωστού αγωνιστή για τα δικαιώματα των ζώων στο Σολτ Λέηκ στην πολιτεία της Γιούτα. Οι έρευνες έχουν να κάνουν με τη δράση του ALF (Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων) στην Αϊόβα το 2004, όταν έγινε εμπρησμός στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο.

Ένας φοιτητής, ο Scott DeMuth παραπέμπεται με κατηγορίες περί συνωμοσίας με το Νόμο για Τρομοκρατία σχετικά με τα δικαιώματα των Ζώων.

Μια  άλλη αγωνίστρια της Μινεσότα, η Carrie Feldman, έχει φυλακιστεί επειδή αρνήθηκε να καταθέσει για τις πολιτικές της αντιλήψεις και τις πολιτικές της σχέσεις.

Η Feldman ήταν έφηβη τον καιρό της δράσης εκείνης.

Ένας συγκάτοικος, ο Peter Young, αναφέρεται επανειλημμένα στο ένταλμα. Ήταν ένας από τους πρώτους που διώχθηκαν για «τρομοκρατία για τα ζώα» σε σχέση με επιδρομές σε φάρμες στα τέλη της δεκαετίας του ’90. (Ο συγκατηγορούμενός του Justin Samuel αναφέρεται επίσης στο ένταλμα). Έκατσε δυο χρόνια στη φυλακή, και τώρα ζει στο Σολτ Λέηκ, μιλώντας σε κολέγια και γράφει στην ιστοσελίδα του, Voice of the Voiceless. Είναι ένας από τους πιο φανερούς υποστηρικτές του ALF και της άμεσης δράσης σε δημόσιο επίπεδο.

Ο Scott DeMuth, για να κρατηθεί στη φυλακή, αποκαλείται από τις αρχές  “αναρχικός” και “εσωτερικός τρομοκράτης.” Για να το αποδείξουν αυτό λένε ότι είναι «συνεργός» του Peter Young. Όπως εξηγεί ο συνήγορός του, έχει να κάνει με την έρευνά του σαν τελειόφοιτος.

Περίπου 9 άτομα ζουν στο σπίτι αυτό των αγωνιστών στο Σολτ Λέηκ. Τουλάχιστον 15 κομπιούτερ πήρε το FBI, μαζί με κούτες με έγγραφα, σημειώσεις, ατζέντες. Το σπίτι αυτό είναι γνωστό στην περιοχή σαν χώρος συγκέντρωσης υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ζώων και άλλων αγωνιστών. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά συνεχίζεται αυτή η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που πάρθηκαν κατά την τρομοκρατική επιχείρηση του FBI είναι και μια καρτ-ποστάλ για το Iowa 80, που λέει «μπλοκαρίστηκε το μεγαλύτερο φορτηγό του κόσμου».

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: