Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα του Μόντρεαλ

Χθες τα ξημερώματα έγινε πίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Μόντρεαλ, 2 μέρες πριν την προγραμματισμένη ετήσια Ημέρα κατά της αστυνομικής βίας (15 Μάρτη).

H oμάδα που διοργανώνει κάθε χρόνο την Ημέρα κατά της αστυνομικής βίας, στην οποία πέρσι έγιναν 220 συλλήψεις, δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση, σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες του Μόντρεαλ.

Έντεκα περιπολικά σπάστηκαν και ο τοπικός αστυνομικός σταθμός (που χρησιμοποιείται από την τροχαία) γέμισε με συνθήματα.

Περίπου 15-20 άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, οπλισμένα με ρόπαλα και πέτρες και 1 σφυρί προξένησαν φθορές στα οχήματα και τα κομπιούτερ που φέρουν μέσα, και έσκασαν τα λάστιχά τους.

Τα παράθυρα του αστυνομικού τμήματος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών  Dominion και Notre στην περιοχή Dame St. Henri, σπάστηκαν επίσης. Γράφτηκαν επίσης FTP (Fuck the Police) και ACAB (Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι)..

Η πορεία της προηγούμενης χρονιάς είχε 2000 διαδηλωτές και κατέληξε με πέτρες, μπουκάλια και δακρυγόνα να πέφτουν από τις δυο μεριές. Η «Μέρα κατά της αστυνομικής βίας» ξεκίνησε μετά το 1998, όταν δολοφονήθηκε από μπάτσους του Μόντρεαλ ο 18χρονος Φρέντι Βιλανουέβα.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: