Πορεία ενάντια στα οικονομικά μέτρα και η διαχείρηση της οργής

To νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα, που ήρθαν για να μείνουν  περνάει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου και συμπτωματικά οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, απαγορεύουν την προσέγγιση ανθρώπων για συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Φρόντισαν  λοιπόν οι συνδικαλιστές να τελειώνουν με τις υποχρέωσεις του ρόλου τους με μια πορεία σήμερα , που αν και φαίνεται από τις δυνάμεις που κατέβασε το κράτος ότι περίμενε πως δεν θα είναι μια κηδεία,  τελικά οι κομματικοί και οι συνδικαλιστές φρόντισαν να την κάνουν.

Ο κόσμος που συμμετείχε φαινόταν να έχει διάθεση αν του δινόταν οποιαδήποτε ευκαιρία να συγκρουστεί, τα κομματόσκυλα, όμως περήφανα περιφερόντουσαν γύρω-γύρω καμαρώνοντας για το κατόρθωμα της μαζικότητας, φροντίζοντας, όμως μέσω των συνδικαλιστών να μη ακούγονται συχνά συνθήματα από τις ντουντούκες των μπλοκ, ώστε να μην ανεβαίνει κανένας παλμός και κανένα πάθος.

Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ στάθηκαν τελικά αμείλικτοι, μόνο με το κεφάλι του νεαρού που τόλμησε να βρίσει τους ματάδες που είχαν προσεγγίσει το μπλοκ, ενώ τον αποκάλεσαν και «προβοκάτορα» για να διεγείρουν αλλά και να ελέγξουν τον όχλο τους με τρομοκρατία και  παραπλάνηση. Αμέσως μετά την εξάσκηση της συνδικαλιστικής και διδασκαλικής τους τακτικής, πήραν και την ντουντούκα για ξεκάρφωμα και θεατρινίστικα φωνάζαν «να φύγει η αστυνομία».

Έτσι όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή δεν άκουγοταν, ούτε συνθήματα, ούτε υπήρξε οποιαδήποτε ένταση πέρα από τα κλασσικά εθιμοτυπικά στο φραγμό και αργότερα στο ύψος του Attica κάποιες φυσουνιές, μετά από το γνωστό «έξω από τη πορεία η αστυνομία»

Αύριο τελικά οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καλούν απλά σε μια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, ενώ η προσέλευση του κόσμου ματαιώνεται, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Τα μέτρα λοιπον θα περάσουν χωρίς στο παραμικρό να επιβεβαιωθούν για τα μάτια οι κάποιες ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων για πιθανές κοινωνικές εκρήξεις στον Ελλαδικό χώρο, κάτι που απευχόταν και ο Μητσοτάκης χτες στις ειδήσεις του MEGA. Η βουλή αύριο θα δουλέψει αναπόσπαστη, εξάλλου οι δικοί της υπάλληλοι, παρά τις χτεσινές δηλώσεις του Πεταλωτή εξαιρούνται των μέτρων…

Έτσι το ευρώ τώρα μπορεί πάλι να πάρει τα πάνω του αφού οι εξαθλιωμένοι θα εξαθλιωθούν και θα κατασταλούν ακόμα περισσότερο.

Ενδεικτικό για την ημέρα είναι ότι ούτε οι δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, δεν αναφέρουν τίποτα για τη πορεία…

Άξιος  ο μισθός τους έστω και κουτσουρεμένος… αλλά μετά την κηδεία να θυμούνται τα φερέφωνα ότι ακολουθεί η ανάσταση…

(Δημοσιεύτηκε από Ε. και Σ από συλλογικότητα anarchy press gr)
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: