Για το σεισμό στη Χιλή

Οι συνέπειες της φυσικής καταστροφής στη Χιλή είναι τεράστιες μέχρι στιγμής. Ο σεισμός 8,8 Ρίχτερ που έγινε το Σάββατο είχε ως άμεσο αποτέλεσμα πάνω από 700 νεκρούς ως τώρα και εκατομμύρια άστεγους.

Οι καταπιεσμένοι και τα λιγότερα προνομιούχα στρώματα είναι αυτοί που δέχονται περισσότερο στο πετσί τους αυτές τις συνέπειες. Η καταστροφή δεν είναι, επομένως, μόνο φυσική, είναι πρωτίστως κοινωνική. Ακολουθούν μερικές περιγραφές και συμπεράσματα που βγαίνουν και δημοσιεύθηκαν από συντρόφους στη Χιλή:

…»Έτσι ούτε οι καπιταλιστές ούτε οι μεσαίας τάξης οικογένειες έχουν πληγεί όσο οι «κατώτερες» ομάδες, που έχουν μείνει χωρίς τα βασικά».

People look at a collapsed building in Concepcion, Chile, Sunday, Feb. 28, 2010.Η αστικοποίηση παίζει το ρόλο της σ’ αυτή την καταστροφή.

Έτσι, οι καταπιεσμένοι αυτή τη στιγμή παίρνουν αυτό που δικαιούνται, φάρμακα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, νερό κτλ. από σούπερ μάρκετ και καταστήματα.

Τα σκυλιά των εξουσιαστών, τα ΜΜΕ, αρχίζουν να καταγγέλλουν όσους λεηλατούν. Κάνουν μάλιστα και μια διάκριση ανάμεσα σ’ όσους παίρνουν βασικά αγαθά και σ’ όσους αρπάζουν άλλα είδη που δεν είναι πρώτης ανάγκης. Χωρίς να το ξέρουν, αναγνωρίζουν ότι ο καπιταλισμός έχει κάνει τους ανθρώπους να δουλεύουν για να αποκτούν άχρηστα καταναλωτικά «αγαθά». Δε λείπουν και οι νομοταγείς πολίτες που βγαίνουν και δηλώνουν ότι «δε θέλουν να κλέψουν», θύματα της αντίληψης περί σεβασμού της προσωπικής ιδιοκτησίας.

Residents loot a supermarket after an earthquake in ConcepcionΑντί να αφιερωθούν στο να σώσουν τα θύματα, δείχνουν την ηλιθιότητά τους πιστεύοντας το Ναυτικό (που δηλώνει ότι δε θα γίνουν τσουνάμι, ενώ έχουν ήδη γίνει), το Κράτος επιχειρεί να καταστείλει όσους «λεηλατούν» και όσους από τους 55 χιλιάδες φυλακισμένους στη Χιλή προσπαθούν να δραπετεύσουν.

Σ’ αυτό το σημείο πρέπει οι καταπιεσμένοι να εμβαθύνουν τους δεσμούς και την επικοινωνία μεταξύ τους, να χτίσουν κοινότητες και να επιτεθούν στο κράτος και το κεφάλαιο. Αυτή είναι η «κοινωνική σεισμολογία», δηλ. ο κοινωνικός αγώνας.

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

«Προσπαθούν κάποιοι δημοσιογράφοι να παρουσιάσουν ότι ο κόσμος παίρνει οθόνες Plasma και παπούτσια»

Chile Earthquake Pictures & Photos«Μέσα από την κλοπή και τη δωρεά αγαθών σ’ αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι αρνούνται τον καταπιεστικό ορθολογισμό του εμπορεύματος»

(Από συνέντευξη που έδωσαν γυναίκες που συμμετείχαν σε λεηλασίες στο Κονσεπσιόν)

Επιπλέον, ακόμα και σε περιπτώσεις που παίρνονται τηλεοράσεις Plasma και κομπιούτερ, αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφού δεν υπάρχει ρεύμα. Αυτό από μόνο του δείχνει και τον παραλογισμό της εξουσιαστικής οργάνωσης και του καταναλωτισμού.

3_Chile_Earthquake.sff.jpgΣτο Concepción, στο Quilicura, στο Temuco, οι μπάτσοι δείχνουν για άλλη μια φορά το ρόλο τους, ενώ ο κόσμος συνεχίζει τη συλλογική απαλλοτρίωση. Δε λείπουν και οι συγκρούσεις με τους μπάτσους.

ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Κάποιες καταλήψεις έχει αναφερθεί ότι έχουν υποστεί ζημιές. Το στέκι CSO Sacco and Vanzetti, επίσης, έχει υποστεί ζημιές.

Οι ρεπόρτερ και οι ευηπόληπτοι εικονολήπτες άρχισαν να βιντεοσκοπούν σκηνές απαλλοτρίωσης, ενώ οι μπάτσοι επεμβαίνουν με δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσουν τον κόσμο. Τι ειρωνεία, ενώ δεν υπάρχει νερό να πιεις!

Chile Earthquake Pictures & PhotosΟι πιο αναιδείς από τους δημοσιογράφους μιλάνε για «αγαθά πολυτελείας» τα οποία «λεηλατούνται»! Το θράσος σ’ όλο του το μεγαλείο!

Έχουμε άμεση επικοινωνία και νέα από τους φυλακισμένους αγωνιστές: Axel Osorio, Marcelo Dott, Stephen Huiniguir (CAS). Marcelo Villarroel, Freddy Fuentevilla (MAS), Pablo Carvajal, Matias Castro, Cristian Cancino (James 1), Sergio Vasquez, Alvaro Olivares, Flora Pavez (CPF).

Η κατάσταση των Serbian, Alvaro και Flora είναι η χειρότερη αυτή τη στιγμή.Chile Earthquake Pictures & Photos

Στις φυλακές «El manzano» κοντά στο Concepcion ξέσπασε φωτιά και εξέγερση μετά το σεισμό, με αποτέλεσμα να δραπετεύσουν αρκετοί κρατούμενοι.

Σε άλλες φυλακές μετά την κατάρρευση ενός τοίχους δραπέτευσαν 293 άτομα, οι 90 συνελήφθησαν ξανά ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για 4 δολοφονημένους.

Η δήμαρχος του Concepción, Jacqueline van Rysselberghe, δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου».

Chile Earthquake Pictures & Photos«Εϊναι για τα παιδιά μου, δεν έχουμε τίποτα, είναι τα απολύτως απαραίτητα» δικαιολογεί μια μητέρα που τρέχει με δύο κουτιά γάλα στα χέρια της.

Chile Earthquake Pictures & Photos

Chile Earthquake Pictures & Photos
Chile Earthquake Pictures & Photos
Chile Earthquake Pictures & Photos

  Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: