Πορεία στο Βύρωνα και 11 συλλήψεις διαδηλωτών

Στις 11 έφτασαν οι συλλήψεις από την πορεία στο Βύρωνα που καλούσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ-ΜΛ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και Πρωτοβουλία Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών από τους Πρόποδες του Υμηττού, σε διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης, με αφορμή την δολοφονία του Ν. Τόντι και ενάντια στην κρατική τρομοκρατία.

Με δύο προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Αγ Λαζάρου και στο Ταπητουργείο, τα μπλοκ ενώθηκαν και κατευθύνθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Nicola Toddi στη Ζωοδ. Πηγή. Η πορεία πέρασε από το αστυνομικό τμήμα και συνέχισε από Χρ. Σμύρνης προς την πλατεία Δεληολάνη.

Στη διαδρομή σπάστηκε το ένα από τα γραφεία του Πασοκ. Στη περιοχή του Δημαρχείου μέρος των διαδηλωτών αποχώρησε, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι αποτελούμενο κυρίως από αναρχικούς κι αντιεξουσιαστές συνέχισε προς την πλατεία Δεληολάνη.

Σπάστηκε άλλο ένα γραφείο του Πασοκ και  τρία ΑΤΜ. Επακολούθησε επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων (ΜΑΤ και ομάδα ΔΕΛΤΑ) κατά του κυρίως σώματος της διαδήλωσης στο ύψος της πλατείας Δεληολάνη. Το μπλοκ διαλύεται και ακολουθούν συμπλοκές και ξυλοδαρμοί, χημικά,  ανθρωποκυνηγητό μέχρι το Άλσος Παγκρατίου και την Ηλ Ηλιού και προσαγωγές.

Έγιναν 18 προσαγωγές από τις οποίες οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι μπάτσοι ισχυρίζονται πως τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης, και αφορούσαν επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και μολότοφ εναντίον των κατασταλτικών δυνάμεων και πως υπήρξαν 11 τραυματισμοί αστυνομικών από επιθέσεις διαδηλωτών και φθορές  σε 7 δίκυκλα της ομάδας Δέλτα.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: